Flow Traders Bitcoin Crypto

Update: Lancering Bitcoin ETF’s stuwt de winst van Flow Traders aanzienlijk

Vanochtend kwam Flow Traders met cijfers over het eerste kwartaal en deze verrasten positief. De volatiliteit op de markten begint vooral de laatste weken weer wat toe nemen, maar het eerste kwartaal stelde het nog steeds niet veel voor. De totale waarde die verhandeld werd was met 1.555 miljard en een 7,24% stijging iets meer dan vorig kwartaal (1.450 miljard).

Zoals te zien in de laatste grafiek, kwam de winst per aandeel met 1,02 euro echter maar liefst 628% hoger uit dan afgelopen kwartaal (0,14 euro).

In dit artikel gaf ik al eerder aan niet veel brood te zien in de aanschaf van crypto zoals Bitcoin, Ethereum, Solana of Ripple. Wat mij een beter idee lijkt, en hier is de aanschaf van Flow Traders mede op gebaseerd, is investeren in de infrastructuur voor de nieuwe en nog zeer prille markt van digitale assets.

Vandaag zag ik een eerste bevestiging dat deze gedachte juist is. De extra winst die door Flow Traders geboekt werd, zat ‘m namelijk in de cryptohandel. Flow Traders wilde in de conference call niet zeggen hoeveel van de winst hieruit afkomstig was, maar deelde wel een andere grafiek. De totale handel in crypto ETP’s (waaronder ETF’s vallen) steeg met een factor 10.

Nu is dit natuurlijk het gevolg van de lancering van de Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Flow Traders is market maker voor de Bitcoin ETF’s en overige cryptoproducten van Ark Invest/21Shares, Valkyrie en WisdomTree. Ook ik maakte van deze eerste partij recent voor de eerste maal gebruik.

Dat de algoritmes van Flow Traders ook voor de cryptomarkt goed zijn ingesteld, blijkt dus uit de cijfers. Nu houd ik wel een slag om de arm voor de toekomst. Deze nieuwe markt is nog jong en inefficiënt. Hoe volwassener deze markt wordt, hoe lager de marges zullen worden. Wel zullen deze voorlopig een stuk hoger liggen dan de andere markten waarop Flow actief is.

Hoewel de marges op lange termijn zullen dalen geldt aan de andere kant dat volatiliteit in deze markt weer tot hogere marges leidt. Dit geeft direct een inzicht:

Stel we doen de conservatieve aanname dat zo’n 80 cent van de winst dit kwartaal afkomstig is uit de cryptomarkt, dan zit er waarschijnlijk een grote joker in het aandeel. Stel de pleuris breekt een keer uit op de cryptomarkt, dan zou dit volgens mij zomaar tot enkele euro’s aan extra winst per aandeel kunnen leiden. Ik heb niet het idee dat de markt dit vooralsnog doorheeft.

O ja, de investeringstak van Flow Traders (vrijwel enkel blockchain gerelateerde projecten) begint ook wat winst te maken. Vorig kwartaal was dit 1,6 miljoen, maar dit kwartaal was het 2,5 miljoen. Nu de volatiliteit op de “traditionele” markten ook nog eens begint toe nemen ziet het er voorlopig goed uit voor Flow Traders.

De positie handelt op een mooie koerswinst, en ook na de koersstijging van afgelopen weken zie ik het aandeel op het huidige niveau nog steeds als koopwaardig. Verder noemde ik de onlangs aangeschafte rendementcertificaten “bijna gratis geld”. Een ondergrens van 14,40 dient te worden aangetikt om tot de uitbetaling van 20,70 te komen. Zeg nooit, nooit, maar met nog minder dan 2 maanden te gaan durf ik wel te zeggen deze met succes afgewikkeld gaan worden.

Grafiek Flow Traders

Productinformatie

Naam: Flow Traders
Ticker: FLOW
ISIN: BMG3602E1084
Beurs: Euronext Amsterdam

Productinformatie 

Naam: SG Flow Traders Rendement Certificaat BG 20.7 OG 14.4 R 1 21/06/2024
Aankoopprijs: 19,51
ISIN: NLSGE001BOJ7
Beurs: Euronext Access Paris

Disclaimer:

Auteur Jelmer Bekius heeft een positie met een weging van 14,54% ten opzichte van zijn totale portefeuille in Flow Traders. Deze bestaat uit 10,6% aandelen en 3,94% rendementcertificaten. 

De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen. Als een lezer besluit om zelf opdracht te geven tot het kopen of verkopen van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief, verantwoordelijkheid en risico.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan leiden tot koersverliezen

Geef een reactie

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger:


Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 


Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 


Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.