Kantoorvastgoed NSI

Update: First Sponsor Group koopt 10% belang in NSI (en lijkt door te kopen)

Vorige week zagen we plots beweging bij NSI. Zoals bekend sloeg ik alweer bijna een jaar geleden aan op het opstappen van Harm Meijer uit de Raad van Commissarissen wegens eventuele belangenvestrengeling. Meijer zat in de Raad van Commissarissen van NSI, maar is tevens CEO van ICAMAP. Tot voor kort had ICAMAP een belang van ~10% in NSI en het was daarmee de belangrijkste aandeelhouder.

Je kon dus op je klompen aanvoelen dat er een transactie aan zat te komen vanuit ICAMAP omtrent het belang in NSI. Dit gaat niet van de een op andere dag, maar vorige week was dan eindelijk de kogel door de kerk. Persoonlijke speculeerde ik vanwege de onderwaardering op een overname vanuit ICAMAP. In het verleden trok het onder leiding van Meijer namelijk o.a. EasyHotel van de beurs.

Dit blijkt niet het geval te zijn. Harm Meijer heeft inmiddels aangegeven dat ICAMAP een dik jaar geleden benaderd is door First Sponsor Group om het belang te aan hen te verkopen. ICAMAP bleek hier wel oren naar te hebben en zag dit als exit uit Nederland. De reden is onbekend en speculeren. Wellicht zagen ze weinig upside, past het niet meer binnen de portefeuille of zien ze kans waar het geld beter voor ingezet kan worden.

First Sponsor Group

Een partij die in ieder geval wel brood lijkt te zien in NSI is First Sponsor Group. Deze partij komt uit Singapore is sinds een jaar of tien actief op de Nederlandse markt in de grote steden. Het ontwikkelt, investeert en financiert vastgoedprojecten in China, Australië, Duitsland en dus al een flinke poos in Nederland. Hierdoor kent het de markt goed. De portefeuille bestaat uit residentieel-, hotel- en kantoorvastgoed.

In Nederland heeft het de afgelopen jaren een aantal mooie assets weten te verwerven. Als eerste viel me de Holiday Inn hotels op vlakbij het Ziggo Dome en de Arena. Dit hotel heb ik toevallig een paar keer geboekt na een bezoek aan het Ziggo Dome. In het geval van evenementen betreft dit een cashmachine. Ook de Alianz Toren in Rotterdam is handen van First Sponsor Group. Verder zijn de Bilderberg Hotels een bekend bezit van First Sponsor Group. 

De transactie

First Sponsor Group neemt het volledige belang van ICAMAP over (10,65%) voor een bedrag van 42.919.200 euro. Dit komt omgerekend neer op 20 euro per aandeel.

First Sponsor Group had al een belangetje van 2,87% verzameld net onder de meldingsgrens. Dit verklaart direct wie de stukken van Ameriprise heeft opgepikt vorig jaar. Via het boek viel me al op dat deze aan een grote partij werden gesleten. Dit artikel is hier terug te vinden. 

Wat interessant is, is dat er een clausule in het contract is opgenomen. Indien er binnen 18 maanden een meer dan 70% belang wordt opgebouwd dient er een premie betaald te worden aan ICAMAP. First Sponsor Group heeft zelf aangegeven deze intentie niet te hebben.

 

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger:


Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 


Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 


Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.