short-LVMH

Shortpositie tegen de rijkste persoon ter wereld

LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) is een Frans multinational conglomeraat dat zich bezighoudt met de productie en verkoop van luxe goederen. Het bedrijf werd opgericht in 1987 door de fusie van de modehuis Louis Vuitton en champagne- en cognacproducent Moet Hennessy. LVMH is een familiebedrijf en wereldmarktleider op het gebied van luxe merken.

Het bedrijf bezit 75 luxe merken in de volgende sectoren:

  • Wijnen & Dranken
  • Mode & Lederwaren
  • Parfums & Cosmetica,
  • Horloges & Juwelen
  • Selectieve Detailhandel.

Het waardevolste bedrijf van Europa wordt geleid door Bernard Arnault, sinds kort de rijkste persoon ter wereld. Met een vermogen van meer dan 200 miljard is Arnault de eerste niet-Amerikaan die deze status heeft weten te bereiken. De familie Arnault heeft een belang van 48,25% in LVMH, hetgeen goed is voor meer dan 230 miljard aan vermogen.

In het volgende idee nemen we een shortpositie in op LVMH. We speculeren dus op een koersdaling van LVMH. Een daling van de beurskoers leidt automatisch tot daling van het vermogen van Arnault. Het is dus de bedoeling dat wij een beetje rijker worden, en hij een beetje armer (of iets minder rijk) En eerlijk is eerlijk, hij kan best een beetje missen.. 

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

 

Deel dit artikel