short-aandeel-nvidia

Q&A: Nvidia short, nu wel een goed idee?

Hallo Jelmer, ik deel je mening dat de nasdaq en de onderliggende fondsen te hoog gewaardeerd zijn. De koersverlopen worden ook wat grilliger. Nvidia lijkt wat uitgeput te zijn. Tijd om short te gaan? :)

Reactie 

Handelaren die gegokt hebben op de cijfers en al op een eerder moment een shortpositie hebben ingenomen zijn van een koude kermis thuis gekomen. In dit artikel gaf ik al aan dat dit soort pogingen vaak in je gezicht ontploffen en dit was in dit geval dan ook gebeurd. 

Geduld wordt beloond op de beurs. De koers staat inmiddels nog een fors stuk hoger en we hebben na de cijfers meer informatie over het reilen en zeilen van het bedrijf. 

Bovendien is technisch gezien het shorten van Nvidia geoorloofd. De MACD gaf een verkoopsignaal en toont negatieve divergentie. Dit geldt tevens voor de RSI. 

Fundamenteel blijft het echter varen in de mist. We weten dat de vraag naar de Nvidia chips aanzienlijk is, maar in welke mate is lastig inschatten. De analisten zaten er de vorige cijfers ruim naast en Nvidia overtrof de verwachtingen. Toch zien we het aandeel momenteel niet veel verder oplopen. Je hebt gelijk dat de kracht er een beetje uit lijkt te zijn. 

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

 

Deel dit artikel