dagboek

Dagboek: Update 7 posities waar ik waarde in zie (plus aankoop Galapagos)

Op 20-7 schreef ik een artikel over 7 posities waarin ik mogelijk waarde zag. In onderstaande update loop ik ze kort bij langs en vertel ik wat ik er mee doe, of mee heb gedaan.

Virtu Financial

Virtu Financial is net als Flow Traders (voornamelijk ETF's) een liquiditeitsverschaffer en verdient het geld vooral in de optiehandel. De halfjaarcijfers van het bedrijf waren niet goed, maar dit was al verwacht. Virtu spint garen bij een volatiele markt en hier hebben we het eerste half jaar niet mee te maken gehad.

Verder is er nog wel wat aan de hand. Het bedrijf wordt waarschijnlijk aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) nadat het er niet in slaagde te schikken in een zaak omtrent beveiligingsmaatregelen van handelsdata. Virtu voert transacties uit voor klanten, maar ook voor zichzelf. Deze informatie moet strikt worden gescheiden anders kan Virtu namens zichzelf of namens de klant voordeel behalen. Verder speelt natuurlijk nog het stukje over Payment for order flow verhaal. Dit wordt vervolgd.

<Log in om de video te bekijken> 

De afgelopen maanden lijkt de markt weer iets volatieler te worden. Het aandeel heeft hier dan ook op gereageerd. Het staat momenteel flink hoger op 18,90 dollar). Ik kocht de aandelen op 16,95 dollar en ontving ondertussen ook nog een klein dividend.

Ik blijf het aandeel volgen en erover lezen, maar ik kan momenteel geen goede inschatting van het bedrijf  maken. Ik heb de aandelen 25-8 verkocht op 18,88 dollar. Een mooie winst, maar de positie was slechts klein. Voorlopig gaan we er niets mee doen.

ISIN: US9282541013 

Pfizer

Sinds de aankoop heb ik me verplicht iedere werkdag minimaal een half uur over het bedrijf te lezen of te luisteren. Het aandeel oogt goedkoop, maar het bedrijf is enorm en de materie is uiterst complex. Om deze reden heb ik dan ook besloten de aandelen te verkopen.

Dit heb ik gedaan op 25-8 en ik deed dit op een koers van 36,19 dollar. Met de 0,41 dollar dividend en een aankoopprijs van 36,71 dollar is het verlies minimaal.

Het aandeel blijft mijn interesse hebben, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik er meer over het bedrijf moet gaan leren. Wellicht komen we er nog eens op terug.

ISIN: US7170811035

Aegon

Aegon is een bekend verhaal. De CEO gaat vol inzetten op de Verenigde Staten, nadat het de Nederlandse verzekeringsactiviteiten heeft verkocht aan ASR.

Van de 4,9 miljard opbrengst wordt er voor 1,5 miljard aandelen ingekocht. Dit aandeleninkoopprogramma is al gestart waardoor er plots een grote koper op de markt terecht komt.

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger:


Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 


Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 


Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.