dagboek

Dagboek: Posities om te overwegen, maar om (nog) niet in te nemen

We zijn nu een kleine twee maanden onderweg met De Koersen Premium. Het is een flitsende start geweest, waarbij alle 5 gegeven tips inmiddels weer in het groen noteren. Ik ontving de afgelopen week een aantal mailtjes met de vraag wanneer de volgende tip komt. Dit kan ieder moment gebeuren, maar hiervoor dienen wel alle seinen op groen te staan.

Gelukkig handelen we met De Koersen alle kanten op, maar het eerlijke verhaal is dat ik het momenteel even niet weet. Handelen om het handelen is in ieder geval een recept voor ellende. Ik moet hierbidenken aan een uitspraak van de oude Buffet:

Beleggen is niet zoals honkbal waar je bij elke worp moet slaan. Je hoeft niet te slaan, ze kunnen zoveel worpen gooien als je wilt en je hoeft nog steeds niet te slaan. Beleggen impliceert concentratie, geen diversificatie.

Wat gaat er rond in mijn hoofd?

Ik ben De Koersen Premium, naast Pennywatch Premium begonnen om al mijn ideeën te delen die ik heb. Met Pennywatch richten we ons op kansrijke small caps, waar potentieel soms grote winsten kunnen worden behaald. Alle overige ideeën zullen we bespreken op dit platform.

De ideeën dienen ter inspiratie. Advies en garantie tot succes kan ik je helaas niet geven, maar je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat er goed over is nagedacht.

Indien het anders zo stil blijft, is het misschien wel leuk om aantal potentiële posities die in mijn hoofd zitten te bespreken. Een soort beursdagboek, maar dan niet op dagelijkse basis. Het is puur een idee en ik weet niet of het in de smaak valt, dus laat gerust weten wat je hiervan vindt door even te reageren of te mailen.

Hard opgelopen beurzen

Allereerst is het een feit dat de beurzen erg hard zijn opgelopen. De NASDAQ spant natuurlijk de kroon met de forse stijgingen van Big Tech-aandelen. Veel beleggers hebben de neiging om in zo'n geval de beurs te shorten. Ik ook, maar door de jaren heen ben ik hier steeds terughoudender in geworden.

Je komt namelijk vaak van een koude kermis thuis. Eén van de grootste fouten die ik het verleden structureel maakte, was misschien wel de gedachte dat de beurs op een gegeven moment naar beneden móést komen. Soms gebeurde dit inderdaad, maar meestal ook niet.

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger:


Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 


Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 


Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.