flow-traders-crypto-stablecoin

Alert: Aankoop Flow Traders na bekendmaking lancering digitale (crypto) euro

Eergisteren maakte Flow Traders bekend dat het een stablecoin van de euro gaat lanceren, kortom een digitale euro. Een stablecoin is een cryptovaluta waarvan de waarde stabiel is. Voorbeelden van bekende stabelcoins zijn USDC (Circle) en USDT (Tether). De koersen van deze stablecoins zijn gelijk aan die van de dollar. Dit komt doordat de waarde van het onderpand evenveel is als het aantal uitgegeven digitale dollars.

In de praktijk zul je vaak horen dat er voor iedere uitgegeven USDC of USDT één echte dollar in kas is. Verderop in dit artikel zullen we zien dat dit grotendeels waar is, maar niet exact juist is. Er dient tenslotte ook nog iets aan verdiend te worden..

Wat doet Flow Traders ook alweer?

We kennen Flow Traders natuurlijk als een market maker. Ze verdienen door het verschaffen van liquiditeit: het afgeven van bied- en laatprijzen van voornamelijk ETP's (waaronder ETF's vallen). Door een hele kleine marge heel vaak te verdienen, verdienen ze alsnog veel geld. Met betrekking tot de markt gebeurt dit vrijwel risicoloos, ze zitten neutraal in de markt. Zowel in een opgaande of neergaande markt wordt geld verdiend.

Grafiek Flow Traders

Cryptofantasie in Flow Traders sneller dan gedacht

Vorige week posten we kooptip wat betreft een rendement certificaat van Flow Traders. Onderaan het artikel gaven we aan dat er best wel eens wat cryptofantasie in het aandeel zou kunnen komen. Vanzelfsprekend wisten we natuurlijk niet dat dit zo snel zou gebeuren.

Flow Traders kondigde eergisteren namelijk aan dat het in samenwerking met DWS Group en Galaxy Digital een digitale euro gaat lanceren.  Een cryptomunt in de categorie stablecoin dus. Deze zal de koers van de euro gaan volgen.

Dit zal gebeuren middels een nieuw te vormen bedrijf genaamd AllUnity. Vooral de deelneming van DWS Group is opvallend. Dit is namelijk de vermogensbeheertak van Deutsche Bank (~80% belang) en hebben 860 miljard euro onder beheer. Hierdoor is het een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Galaxy Digital is een soort crypto-investeringsbank.

De kennis van de drie bedrijven wordt hiermee gebundeld. Via de nieuwe entiteit is het met de BAFin (Duitse toezichthouder, zoals de AFM) bezig een licentie te verkrijgen voor het uitgeven van internetgeld. Vervolgens moet de munt binnen 12-18 maanden worden gelanceerd.

Dit artikel gaat nog verder, maar is alleen voor premium leden. Wil je verder lezen?

Word nu premium lid en ontvang onbeperkt toegang tot al onze kooptips, analyses en inzichten

Bekijk onze aanbieding

Ben je al premium lid?

Klik hier om in te loggen

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger:


Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 


Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 


Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.