Zalando aandeel

Aandeel Zalando: Op zoek naar een koopje?

Zalando is een online fashion retailer voor mode- en lifestyleproducten. Met een logistiek netwerk van 11 fulfillment centra in heel Europa, bedient het bedrijf 17 Europese markten. Zalando biedt een breed scala aan modeartikelen, zoals kleding, schoenen en accessoires, maar ook schoonheidsproducten. Zalando biedt ook aangrenzende partnerdiensten aan, namelijk Zalando Fulfillment Solutions (ZFS). ZFS is een uitbestedingsdienst voor externe partners. Voortbouwend op zijn efficiënte logistiek biedt Zalando zijn capaciteiten aan om de volledige dienst na verkoop te dekken.

Inkomsten worden grotendeels gegenereerd met koopwaar, waarbij Zalando ofwel koopwaar op eigen rekening verkoopt of als marktplaats voor partners fungeert. Een groeiende bijdrage aan de inkomsten komt van diensten, bv. commissies, verzendingskosten of abonnementen.

De belangrijkste divisie is de online modewinkel, die goed is voor bijna 85% van de totale inkomsten van het bedrijf. Ongeveer 13% is afkomstig van het Offprice-segment, waar Zalando in heel Europa verschillende fysieke winkels exploiteert als kanaal voor overtollige voorraden. Het resterende deel is voornamelijk afkomstig van marketingdiensten.

Kerncijfers

kerncijfers-zalando

Grootste aandeelhouders

Op zoek naar een koopje?

Online fashion retail-aandelen hebben massaal geleden In juli 2021 bereikte de aandelenkoers van Zalando een all-time high op EUR 105,90. Sinds medio september daalde de aandelenkoers van Zalando als gevolg van versoepelde Corona-maatregelen en het heropenen van de fysieke winkels. Vervolgens namen de zorgen over stijgende vrachtkosten en mogelijke verstoringen van de toeleveringsketen de overhand, wat vooral concurrenten in de online fashion retail sector, waaronder ASOS en boohoo, heeft getroffen.

Normalisering van de groeicijfers in het derde kwartaal Zalando’s derde kwartaal toonde een terugkeer naar pre-pandemische niveaus op een uitzonderlijk hoge vergelijkbare basis. Het bedrijfsresultaat daalde sterk als gevolg van een hoge vergelijkbare basis, die werd versterkt door pandemische effecten en bijzondere posten. Bovendien werd Zalando geconfronteerd met een verhoogd advertentieklimaat en een late start van het herfst-/winterseizoen als gevolg van het warmere weer.

Vooruitzichten voor het volledige jaar Het management had zich voorbereid op mogelijke knelpunten in de bevoorrading en bevestigde de vooruitzichten voor het volledige jaar. De omzet zal naar verwachting tussen 10,1 en 10,5 miljard euro bedragen (eAR: 10,3 miljard euro) met een aangepaste EBIT tussen 400 en 475 miljoen euro (eAR: 384,9 miljoen euro, aangepast voor op aandelen gebaseerde beloningen: 439,9 miljoen euro). Wij verwachten dat Zalando’s resultaten in lijn zullen liggen, aangezien cross-reads van About You suggereren dat de vertragingen in de levertijd matig zijn geweest.

Kwartaalcijfers

Kwartaalcijfers Zalando

Conclusie

Zalando’s aandelenkoers is gedaald sinds zijn ATH in juli 2021. Ondanks de huidige marktturbulenties in de nasleep van de renteverhogingen en de spanningen in Oekraïne, achten wij Zalando ondergewaardeerd. De pandemie heeft een enorme impuls gegeven aan Zalando’s platformactiviteiten, een van de belangrijkste groeifactoren van de groep. Meer en meer merken en detailhandelaars hebben zich via het partnerprogramma bij het Zalando-platform aangesloten en maken in toenemende mate gebruik van Zalando’s fulfillment-oplossingen en marketingdiensten. Dit zou zich moeten vertalen in een progressief margeprofiel op de middellange termijn. Wij bevestigen ons koersdoel van 105,- euro. Onze aanbeveling blijft Kopen.

Aanbeveling: Kopen
Koersdoel: 105 euro

Deze analyse wordt je aangeboden door AlsterResearch. AlsterResearch is een Duits bedrijf en doet professioneel aandelenonderzoek naar (vooral) Duitse aandelen conform MIFID II richtlijnen. Je kunt AlsterResearch volgen op Twitter door hier te klikken en je kunt inschrijven op de ResearchHub door hier te klikken.

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger:


Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 


Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 


Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.