Aandeel Warner Bros Discovery

Aandeel WarnerMedia-Discovery: Wereldmarktleider op het gebied van non-scripted televisie

WarnerMedia-Discovery is de wereldmarktleider op het gebied van non-scripted televisiezenders. In 2021 kondigde ze een fusie aan met Warner Media. Hiermee worden ze ook de wereldwijde nummer 1 op het gebied van scripted tv en op termijn streaming. Hun zenders worden in 220 landen uitgezonden in 50 verschillende talen.

Warner Discovery aandeel

Lagere kosten dan concurrentie

In veel landen wordt er zo’n 50% van de tijd naar zenders van Discovery gekeken. De kosten voor het maken van real-life non-scripted content zijn veel lager dan voor het produceren van andere tv content. Het maken van het programma “Say yes to the dress” is een fractie (10%) van de kosten van bijvoorbeeld een willekeurige Netflix of Disney serie, zoals “House of Cards” of “The Mandalorian”. En door een focus op content die global appeal heeft (natuur documentaires) dat ook nog eens langer houdbaar is, heeft Discovery veel lagere kosten per uur content dan concurrenten.

Bron: Foreward Capital

Free Cashflow Machine

Door deze kostenvoordelen is Discovery in staat om vrijwel alleen maar eigen content uit te zenden. Grootaandeelhouder John Malone heeft Discovery door deze kenmerken dan ook in het verleden een “Free cashflow machine” genoemd. Doordat Discovery zo’n groot aandeel heeft in de reguliere tv bundel waren ze terughoudend met een eigen streamingdienst. In december 2020 kondigde ze de wereldwijde uitrol van Discovery+ aan. Het aandeel steeg na dit nieuws en de eerste positieve tekenen hiervan.

Hedgefund Archegos Capital had een grote positie in Discovery, toen zij echter de grootste margin call uit de geschiedenis kregen van $100 miljard, nadat Viacom een aandelen plaatsing deed, moesten de banken hun aandelen Discovery verkopen, hierdoor is het aandeel gedaald.

 

Het aandeel DISCK US is voor zo’n 8x de Free Cashflow te koop, groeit in streaming en verwacht daar +20% winstmarges mee te behalen.

Grafiek

 

Deze analyse wordt je aangeboden door Foreward Capital, beheerder van het Foreward Value+ Fund. Het Foreward Value+ Fund bestaat voor 70% uit ondergewaardeerde aandelen die binnen 5 jaar moeten verdubbelen en voor 30% uit actieve (optie) handel. Deze strategie zorgt voor een lange termijn vermogensgroei van boven de 10% netto per jaar. Je kunt Forward Capital volgen op Twitter door hier te klikken en je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief door hier te klikken.

 

Laat een reactie achter

Deel dit artikel

Iedere maand een gratis overzicht van nieuwe analyses in je mailbox?

Ontvang gratis professionele analyses van aandelen

Meld je gratis aan en ontvang gratis analyses + toegang tot het forum en meer!