Aandeel Tick Trading Software

Aandeel Tick Trading Software: Technologie met 10% dividendrendement

Met de oprichting van Tick Trading Software AG in 2002 hebben Oliver Wagner, Matthias Hocke en andere ondernemers uit de financiële sector zich tot doel gesteld één van de meest professionele en geavanceerde handelsplatformen te ontwikkelen. Het TradeBase MX platform is wereldwijd beschikbaar voor klanten.

Aan het TBMX-platform, zijn sinds enkele jaren directe verbindingen met nationale en internationale marktplaatsen en brokers, eigen hosting- en huisvestingsinfrastructuur, TBMX infrastructuur en een TBMX White Label App, alsmede een e-Trading Compliance Monitor (ECM) voor naleving van de ESMA-voorschriften toegevoegd.

In de statuten van de vennootschap is bepaald dat de uitkeerbare nettowinst altijd volledig wordt gebruikt om winst uit te keren aan de aandeelhouders. Op deze manier stelt Tick Trading Software haar aandeelhouders in staat deel te nemen in het succes van de onderneming. Als gevolg daarvan heeft het TS-aandeel ook een traditioneel hoog dividendrendement.

Samenvatting

  1. Tick Trading Software AG is doorgegaan op de ingeslagen weg van succesvolle groei in het afgelopen boekjaar 2020/2021 en kon met haar bestaande klanten aanzienlijk groeien. De verkoopopbrengsten stegen met 12,6% tot € 8,25 miljoen (vorig jaar: € 7,32 miljoen). Daarnaast genereerde de onderneming aanzienlijke eenmalige inkomsten van € 5,10 miljoen (overige bedrijfsopbrengsten) vanuit een start-up.
  2. De zeer positieve ontwikkeling van de omzet in verband met de gegenereerde eenmalige opbrengsten kwam op onevenredige wijze tot uiting in de ontwikkeling van het resultaat. In vergelijking met het voorgaande jaar is de EBIT met ongeveer 170,0% gestegen tot 7,94 miljoen euro (vorig jaar: 2,94 miljoen euro). Rekening houdend met de fiscale en financiële lasten was er ook een aanzienlijke stijging van het nettoresultaat met 171,1% tot 5,45 miljoen euro (vorig jaar: 2,01 miljoen euro).
  3. Gelet op het behaalde record boekjaar in combinatie met de volledige dividenduitkering van de onderneming, zal er een dividend van €4,35 per aandeel worden voorgesteld (vorig jaar: €2,01). Op basis van het huidige koersniveau (€ 44,40, Stuttgart, 04.03.2022) resulteert dit in een aantrekkelijk dividendrendement van circa 10,0%.
  4. Tegen de achtergrond van de positieve bedrijfsvooruitzichten (nettowinst van € 2,10 miljoen tot € 2,50 miljoen), de overtuigende bedrijfsprestaties tot nu toe en een verwachte voortzetting van de succesvolle groeistrategie, hebben wij onze eerdere prognoses voor de boekjaren 2021/22, 2022/23 bijgesteld en hebben voor het eerst specifieke ramingen gemaakt voor de financiële periode 2023/24.
  5. Concreet blijven wij voor het lopende boekjaar 2020/21 uitgaan van een verkoopopbrengst van € 8,60 miljoen en een jaarresultaat van € 2,25 miljoen. Voor het volgende boekjaar verwachten wij een stijging van de inkomsten tot € 9,03 miljoen en een nettowinst van 2,47 miljoen euro. In boekjaar 2023/24 zouden de inkomsten en het nettoresultaat opnieuw moeten stijgen tot
    stijgen tot respectievelijk € 9,42 miljoen en € 2,61 miljoen.
  6. Vanuit ons DCF-waarderingsmodel hebben wij een nieuw koersdoel van € 58,50 (voorheen: € 51,70 per aandeel vastgesteld aan het einde van boekjaar 2022/2023. De verhoging van het koersdoel is het gevolg van onze bevestigde prognoses voor de boekjaren 2021/22 en 2022/23 en van het feit dat het boekjaar 2023/24 voor het eerst in de waardering is meegenomen.Bovendien heeft het roll-over effect” (koersdoel met betrekking tot het volgende boekjaar) tot gevolg dat het koersdoel werd verhoogd. Rekening houdend met de de geplande aandelensplitsing van de onderneming, zou dit een nieuw koersdoel van €29,25 opleveren.
  7. In het algemeen geloven wij dat Tick Trading Software AG, met zijn uitgebreide klantenbestand en aantrekkelijke aanbod van diensten, goed is gepositioneerd om haar groeipad te vervolgen. De grote schaalbaarheid van het bedrijfsmodel zou in de toekomst ook tot een hoge winstgevendheid moeten leiden.

Aandeleninformatie

Bedrijf: Tick Trading Software AG
Beurs: Xetra
Ticker: TBX 
Koers: 41,20 euro
Koersdoel: 58,50 euro
ISIN: DE000A0LA304 

Waar kan ik dit aandeel kopen?

Het besproken aandeel is beschikbaar en kan worden aangekocht door een gratis rekening te openen via onderstaande brokers:

Deze analyse wordt je aangeboden door GBC AGGBC AG is een bankonafhankelijk Duitse investeringshuis en heeft veel ervaring en deskundigheid op het gebied van emissies voor kleine tot middelgrote Duitse ondernemingen. GBC AG is een betrouwbare en onafhankelijke partner voor vraagstukken op de kapitaalmarkt. 

Laat een reactie achter

Deel dit artikel

Iedere maand een gratis overzicht van nieuwe analyses in je mailbox?

Ontvang gratis professionele analyses van aandelen

Meld je gratis aan en ontvang gratis analyses + toegang tot het forum en meer!