Aandeel Stellantis

Stellantis, een sterke combinatie met een solide balans

Stellantis is het nieuw gevormde bedrijf dat ontstaan is uit de combinatie van FCA (Fiat) en PSA (Peugeot). Het bedrijf Stellantis zal de nummer 3 (of 4) ter wereld zijn met in totaal 14 merken, productielocaties in 30 landen en zal auto’s verkopen in 130 landen met zo’n 400.000 werknemers. Begin dit jaar werd er een Capital Markets Days georganiseerd om investeerders beter bekend te maken met het bedrijf.

Verandering industrie

De auto-industrie heeft door de opkomst van Tesla en (autonome) elektrische auto’s te maken met de grootste verandering sinds de uitvinding van de auto. Het management van het oude FCA (Sergio Marchionne) zag dit aankomen en stuurde daarom aan op consolidatie, want alleen de grootste automakers zullen in staat zijn om de benodigde investeringen te kunnen doen. Het nieuwe Stellantis is hier het resultaat van.

Stellantis heeft de beste balans van de industrie en heeft een brede geografische spreiding naar automarkten, landen en segmenten. Verder hebben ze anders dan concurrenten een sterke focus op de kapitaalallocatie. Ze investeren pas in een technologie wanneer het duidelijk is dat de consument ervoor wil betalen en wanneer er winst mee te behalen valt. Onlangs werden nieuwe elektrische modellen aangekondigd.

Verwachtingen

Voor komend jaar verwachten ze 5,5 – 7,5% EBIT te verdienen, op een omzet van zo’n 167 miljard euro (zelfde omzet als 2019) komt dat neer op 9 tot 12 miljard euro aan operationele winst. Het gehele bedrijf is nu 38,6 miljard euro waard en heeft op de balans 57 miljard euro cash. Daarnaast verwacht management dat er 5 miljard euro te besparen valt door synergiën. Het Foreward Value+ Fund heeft een positie in Stellantis en verwacht dat het aandeel in minder dan 4 jaar verdubbeld is.

Grafiek Stellantis

Aandeleninformatie

Bedrijf: Stellantis 
Beurs: Borsa Italiana / New York Stock Exchange 
Ticker: STLA
ISIN: NL00150001Q9 

 

Deze analyse wordt je aangeboden door Foreward Capital, beheerder van het Foreward Value+ Fund. Het Foreward Value+ Fund bestaat voor 70% uit ondergewaardeerde aandelen die binnen 5 jaar moeten verdubbelen en voor 30% uit actieve (optie) handel. Deze strategie zorgt voor een lange termijn vermogensgroei van boven de 10% netto per jaar. Je kunt Forward Capital volgen op Twitter door hier te klikken en je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief door hier te klikken.

Laat een reactie achter

Deel dit artikel

Iedere maand een gratis overzicht van nieuwe analyses in je mailbox?

Ontvang gratis professionele analyses van aandelen

Meld je gratis aan en ontvang gratis analyses + toegang tot het forum en meer!