VPN

Kape Technologies: Britse aanbieder van VPN’s en antivirussoftware groeit hard

Sinds de opkomst van het internet doen we steeds meer online. Deze trend is onomkeerbaar en zal zich naar verwachting nog lang doorzetten. Sinds 2017 beschermt Kape Technologies de persoonlijke gegevens van consumenten terwijl ze zich door hun digitale leven navigeren. De afgelopen jaren heeft Kape een aanzienlijke groei gerealiseerd, met een klantenbestand van 7 miljoen betalende gebruikers en een lezerspubliek van meer dan 100 miljoen wereldwijd. Het bedrijf heeft de volgende visie:

Wij stellen ons een wereld voor waarin mensen hun veiligheid, anonimiteit en vrijheid online behouden. Nu ons dagelijks leven steeds meer verschuift naar de digitale wereld, zijn veiligheid en privacy nog nooit zo belangrijk geweest.

Om de visie tot leven te brengen, creëert, verwerft en distribueert Kape geavanceerde digitale beveiligingssoftwareproducten, zoals VPN’s of antivirussoftware. Ze streven ernaar de beste producten aan te bieden, ondersteund door uitzonderlijke teams die geavanceerde technologie ontwikkelen om het snel groeiende publiek een veilige, anonieme ervaring te bieden terwijl ze over het web navigeren.

Belangrijke vooruitgang geboekt

Kape gaf onlangs zijn trading update voor het jaar eindigend op 31 december 2022 vrij. Het meldde belangrijke vooruitgang en verwezenlijkingen op zowel operationeel als financieel vlak. De pro forma Adjusted EBITDA zal naar verwachting de verwachtingen overtreffen, terwijl de omzet de bovenkant van de verwachte bandbreedte zal bereiken. Ook de integratie van ExpressVPN heeft de verwachtingen overtroffen. Met een geherstructureerde balans en robuuste financiële kracht is Kape klaar om zijn groeimomentum in FY23 en daarna vast te houden.

Sterke winst- en omzetprestaties

Pro forma Adjusted EBITDA wordt nu verwacht op ongeveer $173 miljoen, en overtreft daarmee de guidance range van $166 miljoen tot $172 miljoen. De omzet zal naar verwachting ongeveer $ 623 miljoen bedragen, aan de bovenkant van de verwachte bandbreedte van $ 610 miljoen tot $ 624 miljoen. Verwacht wordt dat deze resultaten beter zullen zijn dan de bestaande prognoses.

Klantengroei

Kape bedient nu wereldwijd ongeveer 7,4 miljoen betalende klanten, een stijging van 12% op jaarbasis. Dit toont de onderliggende groei in de digitale privacy- en beveiligingsmarkt aan, evenals Kape’s vermogen om zijn merk en markttoegang te benutten. De integratie van ExpressVPN is beter verlopen dan verwacht, waarbij Kape in minder dan een jaar tijd eenheid heeft bereikt op het gebied van management, product, R&D, marketing en klantenondersteuning. Er is ook sterke vooruitgang geboekt bij het realiseren van synergieën, met $9 miljoen gerealiseerd in FY22 en de volledige $30 miljoen aan synergieën zal naar verwachting worden gerealiseerd in FY23.

Sterke balans

De balans van Kape is sterk, na de overtekende kapitaalverhoging van $222,5 miljoen (£190,1 miljoen) in september en het veiligstellen van nieuwe gecommitteerde schuldfaciliteiten van $425 miljoen in november. Deze nieuwe faciliteiten hebben alle eerdere faciliteiten vervangen en hebben niet alleen gezorgd voor langetermijnfinanciering om de voortdurende groei van Kape te ondersteunen, maar ook voor een verlaging van de nettoschuld met ongeveer $20 miljoen en een besparing van $8 miljoen aan financieringskosten. De nettoschuld is nu minder dan 1x de EBITDA.

Goed gepositioneerd voor 2023 en daarna

Het management van Kape heeft in FY22 opnieuw een sterke prestatie geleverd, waaruit blijkt dat ze in staat zijn om ondanks uitdagende economische en politieke omstandigheden te presteren. De solide onderliggende groeifactoren van de digitale privacy- en beveiligingsmarkten, gecombineerd met de strategische vooruitgang van Kape, voorspellen veel goeds voor aanhoudend succes in 2023 en daarna.

De trading update van Kape Technologies weerspiegelt een jaar van aanzienlijke vooruitgang en verwezenlijkingen, die het bedrijf positioneren voor verdere groei en succes in de toekomst.

Beoordeling en koersdoel

We hebben momenteel geen beoordeling en/of koersdoel voor dit aandeel.

Grafiek

Aandeleninformatie

Bedrijf: Kape Technologies 
Beurs: London Stock Exchange
Ticker: KAPE
ISIN: IM00BQ8NYV14 

Disclaimer

De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

 

 

Geef een reactie

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger:


Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 


Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 


Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.