Hugo Boss aandeel

Aandeel Hugo Boss: Goede start van het jaar, maar aanbeveling is houden

Hugo Boss is een Duitse ontwikkelaar en verkoper van mannen- (90% van de inkomsten in 2020) en vrouwenkleding (10%) en accessoires voor de internationale modemarkt. De producten omvatten avondkleding, sportkleding, kleding, schoenen en lederen accessoires, gelicentiëerde parfums, brillen, horloges, kindermode, woningtextiel en schrijfwaren. Het bedrijf verkoopt de collecties in 127 verschillende landen met behulp van twee merken, namelijk Boss (85% van de inkomsten in 2020) en Hugo (15%).

De groep heeft zich gepositioneerd in de niche van hoogwaardige mannen- en vrouwenkleding, maar staat achter op zijn concurrenten in termen van omzet en winkelaanwezigheid, zoals Kering, PVH Corp, Capri Holdings, Ralph Lauren en Burberry. Hoewel het bedrijf sterk vertegenwoordigd is in Europa, blijft het nog relatief beperkt actief in de lucratieve Noord-Amerikaanse en Aziatische markt.

Koersdoel en aanbeveling

Hugo Boss rapporteerde een positieve start van het jaar met een omzet en EBIT die boven de consensus uitkwamen. Het bedrijf meldde een sterke groei in alle merken, regio’s en kanalen met een stijging van 25% in inkomsten in Q1 2023. De EBIT-marge verbeterde ondanks hogere inkoopkosten en inflatiedruk.

Het management heeft zijn vooruitzichten voor 2023 verhoogd en verwacht nu een omzetgroei van ca. 10% op jaarbasis tot ca. EUR 4 miljard en een EBIT-stijging van 10% tot 20% j.o.j. tot 370 miljoen euro – 400 miljoen euro. Ondanks de goede start van het jaar zien we momenteel weinig opwaarts potentieel voor het aandeel. De onderwaardering die zich sinds oktober vorig jaar, lange tijd voortdeed is inmiddels volledig ingelopen. De aanbeveling is dan ook houden.

Grafiek aandeel Hugo Boss

Aandeleninformatie

Bedrijf: Hugo Boss
Ticker: BOSS
ISIN: DE000A1PHFF7
Beurs: Xetra

Disclaimer

De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen. Als een lezer besluit om zelf opdracht te geven tot het kopen of verkopen van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief, verantwoordelijkheid en risico.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan leiden tot koersverliezen

Geef een reactie

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger:


Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 


Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 


Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.