Aandeel c3 ai

Aandeel C3.AI: Een Amerikaans technologiebedrijf dat Artificial Intelligence oplossingen verkoopt

Dit zijn complexe computersoftwareproducten die in de cloud worden geïmplementeerd. Ze werken samen met alle grote Cloud bedrijven, waaronder Microsoft, Amazon (AWS), en met name Google Cloud waar ze een gebundelde verkoopstrategie mee hebben. Het bedrijf is in 2009 opgericht door Tom Siebel. Deze top ondernemer en miljardair heeft in 1993 Siebel Systems opgericht, die als eerste Customer Relationship Management (CRM) software op de markt bracht. Hij heeft dat bedrijf in 2005 aan Oracle verkocht voor $5,8 miljard.

Door de opkomst van de cloud zag hij weer mogelijkheden voor een nieuwe strategie, waarin de hedendaagse cloud-infrastructuur wordt gecombineerd met de slimme algoritmes van Artificial Intelligence om zo klanten beter te bedienen. De IPO van C3.ai was in december 2020. Het aandeel was toen erg populair en steeg de eerste dag met 174%. Daarna is het aandeel na een paar maanden stijging alleen maar gedaald. Dit terwijl de omzetten zijn blijven groeien.

Hun strategie om grote klanten aan zich te binden is een ‘land & expand model. Ze beginnen bij een nieuwe klant met een kleine (nietwinstgevende) opdracht om de technologie te bewijzen. Daarna komen er meer vragen vanuit de klant waar zij de technologische oplossingen voor hebben. De modellen van C3 maken per dag 1,5 miljard voorspellingen voor hun klanten.

De marktwaarde van C3 is op de huidige koers van $24 zo’n $2,5 miljard. Het bedrijf heeft geen schulden, op de balans hebben ze een cash positie van $1 miljard ($10 per aandeel), grotendeels nog afkomstig van de IPO opbrengsten. Het bedrijf maakt nog verlies, maar op cashflow basis is het vrijwel breakeven. Alle cashflows worden in de groei van het bedrijf geherinvesteerd. 

Er is door het bedrijf al $1 miljard uitgegeven voor het ontwikkelen van de eigen software. Tom Siebel is met meer dan 20% de grootste aandeelhouder van C3. Het Foreward Value+ Fund heeft een positie in C3.ai en verwacht dat het aandeel binnen 4 jaar minimaal zal verdubbelen.

Deze analyse wordt je aangeboden door Foreward Capital, beheerder van het Foreward Value+ Fund. Het Foreward Value+ Fund bestaat voor 70% uit ondergewaardeerde aandelen die binnen 5 jaar moeten verdubbelen en voor 30% uit actieve (optie) handel. Deze strategie zorgt voor een lange termijn vermogensgroei van boven de 10% netto per jaar. Je kunt Forward Capital volgen op Twitter door hier te klikken en je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief door hier te klikken.

 

Laat een reactie achter

Deel dit artikel

Iedere maand een gratis overzicht van nieuwe analyses in je mailbox?

Ontvang gratis professionele analyses van aandelen

Meld je gratis aan en ontvang gratis analyses + toegang tot het forum en meer!