Aandeel advanced blockchain

Aandeel Advanced Blockchain AG: Interview met CEO Michael Geike

Advanced Blockchain AG is een venture builder en investeerder in het blockchain ecosysteem uitgerust met een uitgebreid team van onderzoekers, ontwikkelaars, auditors, economen en wiskundigen die zich toeleggen op de toekomst van Web 3.0.

GBC AG: Hallo meneer Geike, kunt u mij een kort overzicht geven van uw bedrijf, uw business model, en uw strategie.

Michael Geike: Advanced Blockchain AG is een beursgenoteerde blockchain venture studio en investeringsmaatschappij gericht op het bevorderen, bouwen en investeren in marktverstorende technologieën. We waren een van de eerste investeerders in de startronde van Polkadot, die cross-chain communicatie in blockchain mogelijk maakt, sinds eind 2017. Dat was ook het jaar dat ik het bedrijf samen met Robert Küfner en Florian Reike oprichtte. We waren al actief in de blockchainruimte sinds 2010, slechts één jaar nadat het genesisblok van Bitcoin was gemijnd. Nu opereert de venture studio tak van Advanced Blockchain als een toonaangevende incubator van projecten die voortbouwen op het Polkadot ecosysteem, zoals Composable Finance.

Daarbovenop incubeert de venture studio projecten zoals Instrumental Finance, Angular Finance en Bribe Protocol in het snelgroeiende Composable-netwerk. In het algemeen zien we onszelf als de poort naar Web3. Onze bedrijven hebben momenteel wereldwijd meer dan 150 ontwikkelaars in dienst in diverse disciplines. Dat rust Advanced Blockchain AG uit om te innoveren in meerdere ecosystemen in de hele industrie.

Het is belangrijk om toe te voegen dat we Advanced Blockchain blijven uitbouwen als een innovatie hub dat goed gediversifieerd is in zijn portfolio voor zowel voor incubatie en investeringen. Bijvoorbeeld, Peaq is een Web3 Economy-of-Thing’s startup die machine-to-machine communicatie en betalingen op een gedecentraliseerde en interoperabele manier mogelijk maakt. Peaq is een uitstekend voorbeeld dat laat zien hoe onze onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen verder reiken dan de omvang van het Composable Finance ecosysteem, maar ook gericht is op het brengen van blockchain-technologie naar de traditionele wereldeconomie. Peaq is in 2020 voortgekomen uit Advanced Blockchain en biedt de technologie op een Software-as-a-Service basis aan bekende klanten in een reeks van industrieën, waaronder de automobiel-, IoT- en telecommunicatiesector.

Advanced Blockchain is niet alleen incubator van de meest veelbelovende projecten, maar we hebben en blijven een brede portefeuille van investeringen creëren omdat onze expertise en netwerk ons in staat hebben gesteld om in een zeer vroeg stadium toegang te krijgen tot enkele van de meest veelbelovende deals in de sector zoals Element Finance, Obol Technologies en Neon Labs.

GBC AG: Wat is uw concurrentievoordeel ten opzichte van uw concurrenten, en kunt u een voorbeeld geven van hoe dit heeft geleid tot een winstgevende investering?

Michael Geike: Als een ongeëvenaarde incubator, genereren we een eigen deal flow waar andere elite investeerders consequent naar op zoek zijn, en dienen als een waar vliegwiel voor toegang tot beste deals. Onze geïncubeerde bedrijven leveren meer op dan alleen een buitenmaats rendement voor ons fonds – deze teams ontwikkelen gestaag nieuwe producten en ontdekken regelmatig nieuwe en levendige deals. Venture Capitalists zeggen vaak dat de beste oprichters de beste deals brengen – wij belichamen dat, dag in, dag uit.

Wat ons ook bijzonder maakt, is onze Ecosystem-as-a-Service-aanpak. Ons Ventures Team haalt investeringen uit ons grote netwerk. Zij werken vervolgens samen met het Research Team om due diligence te doen op de investeringen en ons Incubations Team fungeert als bouwer van bedrijven in nauwe samenwerking met de twee andere teams. Om onze investeringen zo effectief mogelijk te ondersteunen, bieden wij diverse diensten aan die waarde toevoegen.

Wij zijn gespecialiseerd om producten van idee tot ecosysteem te ontwikkelen, door gebruik te maken van onze marketing- en content teams. Verder bieden wij product- en designteams aan om de producten en merken van de bedrijven te bouwen en met onze technische teams, recruiting teams, en growth hacking teams zorgen we voor voortdurende ondersteuning. De hele structuur wordt mogelijk gemaakt door een breed scala aan interne onderzoekers, ontwikkelaars, wetenschappers, recruiters, productontwerpers, projectmanagers en marketeers.

Als je kijkt naar de Polkadot-investering die we in 2017 hebben gedaan, zijn we ons blijven toewijden in het ecosysteem. We hebben ook geïnvesteerd en geïncubeerd in ons portfoliobedrijf Composable dat erop voortbouwt en een Polkadot parachain slot kreeg. Verder beginnen we nieuwe protocollen te bouwen bovenop het Composable-ecosysteem, waardoor onze oorspronkelijke investering de cirkel rond maakt.

GBC AG: Blockchaintechnologie en Web 3.0 zijn onbekend voor een groot deel van de investeringsgemeenschap. Hoe kan investeren in Advanced Blockchain AG hen een begrijpelijke blootstelling geven aan deze sectoren?

Michael Geike: Dit is een zeer goede vraag, en het komt echt neer op precies wat je zei. Blockchain en Web3 worden grotendeels niet begrepen, maar bieden zeer aantrekkelijke investeringsmogelijkheden die verfijnde beleggers niet kunnen negeren. Advanced Blockchain is gepositioneerd om de toegangspoort te zijn die beleggers helpt blootstelling te krijgen naar een portefeuille van niet alleen goed doorgelichte, maar ook goed afgedekte posities binnen de complexe wereld van Blockchain.

Bovendien zetten we slim kapitaal in, omdat we sterk betrokken zijn bij het ondersteunen van het succes van onze portfoliobedrijven. Dit doen we door voortdurend ons team van experts en middelen in te zetten. We intensiveren ook onze educatieve inspanningen omdat we het van vitaal belang vinden om de denkprocessen achter onze investeringen, incubatie en onderzoeksinspanningen duidelijk uit te leggen.

In het algemeen hebben we de kennis en het team van experts om te slagen en onszelf bloot te stellen aan een industrie die door de meesten niet goed begrepen wordt.

GBC AG: Wat voor beleggingsstrategie hanteert u?

Michael Geike: Advanced Blockchain investeert, onder leiding van onze CIO, Simon Telian, in elke fase van het leven van een bedrijf, niet alleen de opstartfase, en is vooral geïnteresseerd in het investeren in bedrijven die blockchain- en decentralisatietechnologie gebruiken om
oplossingen te creëren voor wijdverspreide en blijvende problemen waarmee grote, gevestigde spelers in de sector worden geconfronteerd.

GBC AG: Op welke gebieden denkt u dat we in de nabije toekomst niet om blockchaintechnologie heen kunnen?

Michael Geike: Een groot deel van de toepassingen zijn en zullen in de financiële sector zijn – DeFi-toepassingen. Omdat de technologie het mogelijk maakt om waarde op een geautomatiseerde manier over te dragen, kunnen financiële diensten effectiever en efficiënter worden gemaakt. Bijvoorbeeld, grensoverschrijdende betalingen kunnen kosten tot 30% of meer veroorzaken en meerdere dagen in beslag nemen om te verwerken. Via Distributed-Ledger-Technologies kan dit vrijwel ogenblikkelijk en bijna zonder kosten.

Dit kan leiden tot een 10x betere afhandeling van alle grensoverschrijdende transacties zoals aandelenhandel, valutahandel, overboekingen en nog veel meer. Een andere interessante toepassing is de mogelijkheid om een lening te nemen tegen een activum binnen een paar minuten met behulp van DeFi-applicaties. Voor deze processen zijn tussenpersonen (bv. banken) niet langer nodig – alles wordt automatisch afgehandeld via slimme contracten.

Verder zullen NFT’s toepassing vinden in een breed scala van gebieden. Of het nu gaat om kunst, certificaten, tickets, of rechten. In de toekomst, bijvoorbeeld, hoeft een jonge muzikant niet langer te vertrouwen op een label om zijn carrière te starten, in plaats daarvan kan hij gewoon NFT’s uitgeven die de rechten vertegenwoordigen op zijn toekomstige royalty’s en die vervolgens verkopen aan zijn vroege fans.

Een neveneffect daarvan is dat fans die zo’n NFT bezitten automatisch marketingevangelisten worden voor de artiest, omdat zij een nog groter belang hebben bij zijn commercieel succes. Op deze manier profiteren de gemeenschap en de artiest samen bij een succesvolle carrière. Dit concept kan ook worden toegepast op filmmakers, kunstenaars of jonge atleten.

Toch zal de technologie onvermijdelijk haar toepassing vinden in alle andere industrieën, vooral in combinatie met AI, IoT-apparaten en Robotica. Er moet echter nog veel DeFi- en NFT-infrastructuur worden gebouwd en dit is waar we momenteel de meeste van onze investeringen en incubatie-inspanningen aan wijden.

GBC AG: Advanced Blockchain AG zal 5% van alle tokens ontvangen voor de incubatie van Bribe protocol ($BRIBE). Wat voor rol kan $BRIBE spelen voor gedecentraliseerde financiering?

Michael Geike: De meeste DeFi DAO’s (Decentralized Autonomous Organizations) hebben zogenaamde Governance tokens die gebruikt kunnen worden, onder andere om te stemmen over protocolveranderingen. Helaas gebruiken maar weinig mensen deze functie, en zijn er geen manieren om het stemrecht door te geven aan degenen die er geen gebruik van maken.

Bribe heeft als doel het bestuursmodel van DEFI’s te verbeteren en hulpmiddelen voor DAO-infrastructuur te creëren om protocoldeelname te stimuleren. Inleggers zetten hun bestuurstokens, bijv. Aave, in de Bribe-pool in om inkomen te verdienen. Bieders lenen de ingezette stemmen/tokens om bestuursvoorstellen te steunen of te verwerpen. Dit vergemakkelijkt gedecentraliseerd bestuur zoals het bedoeld is – Een hoge participatiegraad en marktgestuurde beslissingen.

GBC AG: Kunt u de Composable Finance Token investering nader toelichten?

Michael Geike: Advanced Blockchain AG hielp bij de incubatie en investeerde 2 miljoen dollar (Seed) in Composable Finance. In ruil daarvoor ontvangt Advanced Blockchain 5,7 miljoen Composable Tokens als Seed-Investeerder. Deze dienen momenteel ongeveer gewaardeerd te worden op 20 miljoen dollar.

Composable Finance heeft onlangs met succes de 8e Parachain op het Polkadot netwerk veiliggesteld door meer dan 160 miljoen dollar op te halen in hun crowdloan. Composable’s slot biedt de incubatie nu rechten om gebruik te maken en te profiteren van het Polkadot ecosysteem, inclusief een deelname van 20% in de continu gegenereerde transactiekosten van haar Parachain tot ten minste 2024.

In het enorme potentieel van het Polkadot-ecosysteem zullen deze vergoedingen een aanzienlijke kapitaalstroom genereren, waardoor de ontwikkeling van Composable wordt versneld. Dit is een belangrijke stap in het ontsluiten van het volledige potentieel van Composable Finance, aangezien zij nu officieel deel uitmaken van het Polkadot-netwerk met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer 26 miljard
dollar.

Composable is nu één van de 11 parachains die zijn aangesloten op Polkadot, waarvan alle gebruikers toegang hebben tot de Composable Technologie. Advanced Blockchain verwacht verdere winst uit deze investering door toegang te hebben tot incubaties die worden gebouwd bovenop het Composable-netwerk.

De investering in Composable Finance is onze grootste tot nu toe. Dat gezegd hebbende zijn we zeer betrokken bij de ontwikkeling en voortdurende groei van Composable en we werken nauw samen met hun Labs-tak om nieuwe projecten op te zetten die een vitale rol spelen in het ecosysteem.

In het algemeen belichaamt Composable Finance onze overtuiging dat om echte adoptie van blockchain-technologie te bereiken, vooral in DeFi, we interoperabiliteit mogelijk moeten maken om de problemen te verlichten die gebruikers ondervinden als ze diensten proberen te gebruiken die van elkaar gescheiden zijn. Composable Finance heeft een goed gevestigd ecosysteem dat blijft groeien, en we nemen deel aan alle aspecten van dit ecosysteem om te laten zien dat we voortdurende ondersteuning bieden. De samenwerking en betrokkenheid bij de groei geven ons toegang om de waarde van onze token portfolio uit te breiden en te laten groeien. Naarmate projecten worden geïntegreerd en gebruik maken van Composable’s technologie stack en infrastructuur groeit het ecosysteem en daarmee de waarde van de tokens.

GBC AG: De kwestie van duurzaamheid/ESG wordt steeds belangrijker voor investeerders. Hoe houdt u hier rekening mee en hoe implementeert u individuele maatregelen in uw onderneming en in uw beleggingen?

Michael Geike: Vanuit een investeringsoogpunt, zijn we van plan om meer en meer te investeren in projecten en protocollen die een positieve impact hebben op het milieu.

In 2021 hebben we geïnvesteerd in SDGx – de eerste wereldwijde marktplaats voor duurzaamheidsactiva die tot doel heeft klimaatverandering te keren door een transactie per keer te doen. De markt integreert naadloos alle compliance-markten wereldwijd waardoor een snelle, veilige en winstgevende handel in deze activa mogelijk wordt.

Het SDGX-platform maakt gebruik van blockchain-technologie om koolstof op te sporen, de handel te vergemakkelijken en
naleving te verifiëren. Bovendien zijn we een ‘remote-first’ bedrijf met mensen uit meer dan 70 verschillende landen
in onze dochterondernemingen. Mensen uit elke hoek van de wereld hebben dezelfde kansen bij Advanced Blockchain om cognitieve diversiteit binnen de organisatie te waarborgen. Bovendien, stimuleren we actief vindingrijke activiteiten, omdat ik een fundamentele gelover ben dat holistisch duurzaam kapitalisme de enige weg is naar slimmere bedrijven voor een betere toekomst.

GBC AG: Kunt u tot slot uw vooruitzichten op langere termijn met ons delen? Waar zal Advanced Blockchain AG over 3 tot 5 jaar staan?

Michael Geike: Advanced Blockchain zal een sleutelrol blijven spelen in het stimuleren van wijdverspreide adoptie van blockchain-technologie door holistische en gezamenlijke inspanningen. Wij zijn een toegangspoort voor traditionele investeerders om de wereld van blockchain aan te boren. Als een venture studio en investeerder, groeien we in een ongelooflijk tempo, aangezien onze investeringen en incubaties blijven schalen. We verwachten dat we onze positie als wereldwijde innovatiehub voor een gedecentraliseerde toekomst door de jaren heen kunnen versterken.

Advanced Blockchain streeft ernaar om te blijven groeien in aantallen, kennis en capaciteiten en we zullen het verhaal van diversiteit en productiviteit voor onszelf en al onze partners en portfoliobedrijven blijven pushen. We hebben veel plannen op onze roadmap voor de komende jaren en verwachten te evolueren in onze incubatie en investeringsinspanningen als we doorgaan met het ontwikkelen en implementeren van strategieën en oplossingen die waarde creëren voor het hele blockchain-ecosysteem.

GBC AG: Meneer Geike, dank u voor uw tijd.

Aandeleninformatie

Bedrijf: Advanced Blockchain AG
Beurs: Xetra 
Koers: 14,65 euro
ISIN: DE000A0M93V6

Waar kan ik dit aandeel kopen?

Het besproken aandeel is beschikbaar en kan worden aangekocht door een gratis rekening te openen via onderstaande brokers:

Deze analyse wordt je aangeboden door GBC AG. GBC AG is een bankonafhankelijk Duitse investeringshuis en heeft veel ervaring en deskundigheid op het gebied van emissies voor kleine tot middelgrote Duitse ondernemingen. GBC AG is een betrouwbare en onafhankelijke partner voor vraagstukken op de kapitaalmarkt. 

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Geef een reactie

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger:


Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 


Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 


Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.