aandelen Epic Games (fortnite)

Zo kun je alsnog aandelen Epic Games (Fortnite) kopen!

Het bedrijf Epic Games, de maker van het populaire spel Fortnite staat niet op de beurs. Het is daarom niet mogelijk om direct aandelen Epic Games te bezitten. Ook een beursgang lijkt voorlopig niet in de planning te staan.

Via een kleine omweg is het echter alsnog mogelijk blootstelling te krijgen aan de succesvolle gameproducent. Er staan namelijk een aantal bedrijven aan de beurs genoteerd die (in)direct een flink belang hebben in Epic Games. Op deze manier kun je alsnog aandelen Epic Games kopen. Hetzij indirect.

Wat is Epic Games?

In 1991, begon Tim Sweeney, de oprichter en CEO van Epic Games, zijn bedrijf als een student aan de universiteit onder de naam “Potomac Computer Systems.”

Sweeney was gefascineerd door gaming, maar meer als programmeur dan als speler. Hij werkte ‘s avonds als programmeur om games te ontwikkelen die hij ooit kon verkopen. Zijn eerste game, ZZT (1991), een avonturenspel, was een lokaal succes en gaf Sweeney het vertrouwen om van game-ontwikkeling zijn carrière te maken.

Potomac Computer Systems werd al snel omgedoopt tot de pakkendere naam “Epic MegaGames” en in 1999 werd het omgedoopt tot Epic Games, zoals het bedrijf vandaag nog steeds heet.

In 1998 werd een eerst groot commercieel succes bereikt met de game Unreal. Wereldwijd werden er 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Het grootste succes werd echter afgelopen jaren geboekt met de game Fortnite. Het spel heeft zo’n 400 miljoen geregistreerde gebruikers en wordt dagelijks door meer dan 25 miljoen gebruikers gespeeld.

Hoe kan ik aandelen Epic Games (Fortnite) kopen?

Zoals eerder gezegd kunnen aandelen Epic Games niet direct worden gekocht. Je kunt echter alsnog voor klein stukje eigenaar worden van het populaire spel Fortnite door aandelen Tencent of Prosus te kopen. Deze bedrijven hebben een flink belang in Epic Games en de aandelen worden verhandeld op de beurs.

1. Tencent (40% belang)

Tencent is een Chinees bedrijf dat in het verleden veel heeft geïnvesteerd in de gamingindustrie. Zo ook in Epic Games. In 2010 kocht het bedrijf een 40% belang het bedrijf. Het kopen van aandelen Tencent biedt de beste mogelijkheid om blootstelling te verkrijgen aan het succes van Epic Games en Fortnite.

Grafiek Tencent
Aandeleninformatie

Bedrijf: Tencent Holdings Limited 
Beurs: Hong Kong Stock Exchange
Ticker: 0700
ISIN: KYG875721634 

2. Prosus (10,4%)

Een ander bedrijf dat een flink belang heeft in Epic Games is het Nederlandse Prosus. Het bedrijf staat genoteerd op Euronext Amsterdam en heeft indirect een belang van 10,4%.

Dit belang komt voort uit het feit dat ze op zijn beurt een belang van 26% hebben in Tencent. Wanneer we dit percentage vermenigvuldigen met het 40% belang van Tencent, komen we uit op 10,4%.

Houd er wel rekening mee dat Prosus langzaam zijn belang in Tencent aan het afbouwen is. In de loop van de tijd zal de blootstelling waarschijnlijk dus verminderen.

Grafiek Prosus
Aandeleninformatie

Bedrijf: Prosus NV
Beurs: Euronext Amsterdam
Ticker: PRX
ISIN: NL0013654783 

Wist je dat je aandelen Action op een soortgelijke manier kunt kopen? Je leest het door hier te klikken!

Laat een reactie achter

Deel dit artikel