Aandelen Action kopen

Zo kun je alsnog aandelen Action (3i Group) kopen!

Het bedrijf Action staat niet op de beurs. Dit betekent dat de aandelen van deze populaire winkelketen niet vrij verhandelbaar zijn. Het is daarom dus niet mogelijk om direct aandelen Action te bezitten.

Wat veel beleggers echter niet weten, is dat het via een omweg alsnog mogelijk is om aandelen Action te bezitten. Het moederbedrijf van Action (3i Group) staat namelijk wel op de beurs. Zo kun je alsnog meeprofiteren van het eventuele verdere succes van de blauwe-witte koopjesketen!

Wat is Action?

Eigenlijk heeft dit geen uitleg nodig. Action is een populaire winkelketen waar producten voor lage prijzen kunnen worden gekocht. De prijzen zijn zo laag, dat wanneer je er langskomt je bijna altijd met meer spullen bij de kassa staat dan oorspronkelijk de bedoeling.

Dit is uiteraard precies de reden waarom Action zo’n groot succes is. Indien er een nieuwe Action wordt geopend ergens in een willekeurige wijk in Nederland, dan klinkt er nog net geen gejuich onder de inwoners. De winkelformule van het bedrijf Action loopt eigenlijk overal.

Doordat het doorgaans altijd druk is bij de Action, profiteren omliggende winkels zelfs van de aanwezigheid van de spotgoedkope detailhandelaar. Klanten huppen soms ook nog even bij een nabij gelegen winkel naar binnen.

Groot succes 

Dit succes is ook in de cijfers zichtbaar. De groei gaat onverminderd hard door, waardoor de jaaromzet de komende jaren waarschijnlijk structureel de 10 miljard euro zal overstijgen.

Dit enigszins bijzonder. Andere retailers hebben het juist vaak moeilijk, en dan vooral het middensegment. Het lijkt er steeds meer op, dat de consument voor of een duur merk, of juist goedkoop kiest. Toch hoeft niet ook niet altijd het recept voor succes te zijn. Concurrent Big Bazaar ging bijvoorbeeld wél failliet.

Hoe kan ik aandelen Action kopen?

Zoals eerder aangegeven kunnen aandelen Action niet direct worden gekocht op beurs. Je kunt echter alsnog bezitter worden van Action door aandelen van het moederbedrijf 3i Group te kopen. Dit Britse bedrijf houdt zich bezig met het investeren in private equity. Dit deed het met succes in Action.

Action is goed voor ongeveer 60% van de portefeuille van 3i Group. Door een aandeel 3i Group te kopen, koop je dus in principe 0,6 aandeel in Action. Indien je denkt dat het succes van Action nog even voortduurt, is dit dus een interessante manier om blootstelling te krijgen aan de koopjesketen. De aandelen noteren aan de beurs van Londen en kunnen worden gekocht via vrijwel iedere bekende broker.

Wat koop ik met aandelen 3i Group nog meer behalve Action?

Naast de investering in Action, bezit 3i Group nog veel meer belangen. Eerder was het belang van Action ten opzichte van het totaal veel kleiner, maar dit is hard gegroeid als gevolg van het succes. Een tweede reden is dat dat 3i Group in de tussentijd nog geen aandelen Action heeft verkocht. Dit geeft aan dat ze nog steeds geloven in een verder succes van het bedrijf.

Andere bekende belangen van 3i Group zijn namen zoals Basic-Fit, Hans Anders en de VakantieDiscounter. Door aandelen 3i Group te kopen, investeer je dus automatisch ook voor een klein deel in deze bekende namen.

Portefeuille 3i Group

Hoe kan ik aandelen 3i Group kopen?

De aandelen 3i Group kunnen worden gekocht via vrijwel iedere broker. Een manier om dit tegen lage tarieven te doen is via Saxo. Hier ontvang je tijdelijk €200,- transactietegoed en tot 2,8% rente op je niet belegde geld.

Klik hier om de aandelen 3i direct via Saxo te kopen 

Tenslotte: Wist je dat je aandelen Fortnite (Epic Games) op een soortgelijke manier kunt kopen? Hoe je dit doet lees je door hier te klikken!

Grafiek 3i Group

Aandeleninformatie

Bedrijf: 3i Group PLC
Beurs: Londen Stock Exchange 
Ticker: III
ISIN: GB00B1YW4409 

 

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee

Geef een reactie

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger:


Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 


Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 


Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.