Waterstofaandelen

Waterstofaandeel thyssenkrupp nucera, een kansrijke belegging?

thyssenkrupp nucera heeft tientallen jaren ervaring in het bouwen van chloor-alkali-elektrolyse-installaties (CA) voor de industrie en beschikt dus over knowhow die kan worden overgedragen op de Alkaline Water Electrolysis (AWE)-technologie, waarmee water met behulp van elektriciteit kan worden omgezet in groene waterstof. Het bedrijf heeft ook een aanzienlijke productiecapaciteit en gevestigde relaties met leveranciers en klanten, waardoor het een aanzienlijke voorsprong heeft op kleinere elektrolysebedrijven en nieuwkomers. De AWE-technologie van het bedrijf lijkt ook beter geschikt voor massaproductie van grootschalige installaties met een GW-capaciteit dan de PEM-technologie die door veel concurrenten wordt gebruikt.

Groei voor de komende decennia

Op dit moment komt het grootste deel van de inkomsten uit de Chlor-Alkali divisie, die een volwassen markt bedient met relatief stabiele verkopen, eencijferige EBIT marges en rendementen die de kapitaalkosten dekken. Ontkoling stimuleert echter de vraag naar groene waterstof, die naar verwachting zal groeien met een CAGR van meer dan 20% tot 2050. De markt staat nog in de kinderschoenen en de orders die AWE heeft binnengehaald van AirProducts in Saoedi-Arabië (2 GW) en Shell in Rotterdam (200 MW) zijn respectievelijk de grootste ter wereld en Europa. De bijna 1 miljard euro aan orders die AWE heeft binnengehaald, moeten worden gezien in de context van een omzet van ongeveer 50 miljoen euro in 2022. AWE zal daarom de toekomstige groei stimuleren, maar zal wegen op de marges van de Groep tot het verwachte break-evenpoint van AWE in FY25, waarna de winstgevendheid sterk zou moeten stijgen tot EBIT-marges met dubbele cijfers dankzij winstgevende servicecontracten op lange termijn.

De waardering lijkt redelijk

Het is gemakkelijk om een blue sky scenario voor te stellen waarin de vraag naar elektrolysers het aanbod voor vele jaren overtreft en thyssenkrupp nucera zijn concurrentiepositie blijft verdedigen, profiteert van de marktgroei en de huidige of zelfs hogere waarderingen rechtvaardigt. Er blijven echter enkele punten van zorg: de orderportefeuille is sterk geconcentreerd en de uiteindelijke winstgevendheid van de orders zal pas over enkele jaren duidelijk worden. Bovendien kan het gebruik van groene waterstof langzamer gaan dan verwacht door kostennadelen, wat leidt tot meer concurrentie tussen leveranciers, zoals te zien is in de zonne- en windindustrie. Gezien de ontegenzeggelijk goede groeivooruitzichten lijkt de waardering redelijk, zelfs tegen een FY23 EV/EBITDA-multiple van meer dan 88x, maar biedt weinig opwaartse mogelijkheden gezien de resterende risico’s.

Is het verstandig om te investeren in het aandeel thyssenkrupp nucera?

Deze analyse wordt je aangeboden vanuit een samenwerking met Alsterresearch en vertaalt niet de mening van De Koersen. Het bedrijf dat research doet naar voornamelijk Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen hanteert momenteel het advies houden met een koersdoel van 24 euro.

Waar vind ik de analyses van De Koersen?

Kooptips, analyses en inzichten van De Koersen zijn enkel inzichtelijk voor leden met abonnement op premium. Door nu lid te worden krijg je direct onbeperkt toegang! Je kunt je aan melden door te klikken op onderstaande button.

Klik hier om je direct aan te melden 

Grafiek ThyssenKrupp Nucera

Aandeleninformatie

Naam: thyssenkrupp nucera AG & Co. KGaA
Ticker: NCH2
ISIN: DE000NCA0001
Beurs: Xetra

Disclaimer

De informatie die wij verstrekken, mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies of een vervanging daarvan. Het is expliciet niet bedoeld als aanbeveling om bepaalde effecten of effectenproducten te kopen of te verkopen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die wij verstrekken. Alle informatie en analyses die wij verstrekken zijn geheel vrijblijvend.

U bent volledig verantwoordelijk voor de consequenties van het toepassen van de informatie die wij u verstrekken, op welke wijze dan ook. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen of schade die kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie.

U bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen. Als een lezer besluit om zelf opdracht te geven tot het kopen of verkopen van effecten of effectenproducten, doet hij of zij dat volledig op eigen initiatief, verantwoordelijkheid en risico.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Het aangaan van beleggingsposities kan leiden tot koersverliezen

Geef een reactie

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar 200+ crypto valuta bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger:


Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 


Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 


Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!


Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.