Big Tech Aandelen

De beste Big Tech aandelen om te kopen in 2022

De technologiesector is enorm en omvat gadgetfabrikanten, softwareontwikkelaars, aanbieders van draadloze diensten, streamingdiensten, halfgeleiderbedrijven en aanbieders van cloudcomputing, om er maar een paar te noemen. Elk bedrijf dat een product of dienst verkoopt waarin veel technologie is verwerkt, behoort waarschijnlijk tot de technologiesector

Steeds meer bedrijven stappen over op een lidmaatschapsmodel

Softwarebedrijven stappen steeds meer over op een software-as-a-service-model waarbij klanten een abonnement op een programma kopen in plaats van een eenmalige licentie. Dit genereert terugkerende inkomsten voor het softwarebedrijf.

Al die hardware wordt aangedreven door halfgeleiderchips. Halfgeleiderbedrijven ontwerpen en/of vervaardigen centrale verwerkingseenheden, grafische verwerkingseenheden, geheugenchips en een grote verscheidenheid van andere chips die helpen om de apparaten van vandaag te laten werken.

Telecombedrijven die draadloze diensten aanbieden, maken deel uit van de technologiesector. Dat geldt ook voor de videostreamingbedrijven die gemakkelijke toegang bieden tot inhoud van hoge kwaliteit, en voor de cloud computing providers die deze streamingdiensten van stroom voorzien.

De beste tech-aandelen

Veel van de meest waardevolle bedrijven ter wereld zijn technologiebedrijven. Dit zijn enkele van de meest dominante en indrukwekkende techaandelen die beleggers in het volgende kwartaal zouden moeten overwegen:

  • Amazon.com (NASDAQ:AMZN) is de grootste online retailer en de grootste aanbieder van cloud computing-infrastructuur. Oprichter Jeff Bezos trad in juli af, waarmee een nieuw hoofdstuk werd geopend voor het dominante techbedrijf.
  • Microsoft (NASDAQ:MSFT) is een dominant softwarebedrijf dat bekend staat om zijn Windows pc-besturingssysteem en productiviteitssoftware Office. Microsoft is ook de op één na grootste leverancier van cloud-infrastructuur na Amazon.
  • Apple (NASDAQ:AAPL) maakt de iPhone, de iPad en Mac-computers. Intensieve klantenbinding zorgt voor veel terugkerende klanten, en een groeiend aanbod van diensten maakt het ecosysteem van Apple kleverig.
  • Intel (NASDAQ:INTC) is een van de grootste halfgeleiderbedrijven ter wereld. Intel ontwerpt en produceert centrale verwerkingseenheden (CPU’s) voor pc’s en servers, maar ook speciale chips voor toepassingen als kunstmatige intelligentie. Het bedrijf zet groot in op productie, met plannen om chips voor andere bedrijven te maken.
  • Cisco Systems (NASDAQ:CSCO) is de dominante leverancier van de hardware voor bedrijfsnetwerken die de ruggengraat van het internet vormen.
  • Netflix (NASDAQ:NFLX) is de topspeler in de videostreamingindustrie, die elk jaar miljarden dollars uitgeeft aan inhoud om zijn almaar groeiende abonneebestand verslaafd te houden.
  • Meta (NASDAQ:FB) is het grootste socialemediabedrijf, met meer dan 2 miljard dagelijks actieve gebruikers in Facebook, Instagram, Messenger en WhatsApp. Het bedrijf ziet virtual reality als zijn toekomst.
  • Alphabet (NASDAQ:GOOG) (NASDAQ:GOOGL) is het moederbedrijf van online-zoekgigant Google en het populaire Android-besturingssysteem voor smartphones.

Wat zijn FAANG-aandelen?

Facebook, Amazon, Apple, Netflix, en Alphabet (Google) worden soms samen gegroepeerd als de FAANG aandelen. Deze bedrijven domineren hun industrieën, en hun aandelen hebben de afgelopen jaren indrukwekkende rendementen opgeleverd.

Het gevaar van antitrustmaatregelen

Antitrustmaatregelen zouden  een ding kunnen zijn dat deze reclamereuzen uiteindelijk doet ontsporen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie klaagde, samen met 11 procureurs-generaal van staten, Alphabet’s Google aan in oktober 2020, beschuldigend het bedrijf van concurrentiebeperkend gedrag met betrekking tot zijn zoekadvertentiebedrijf.

Zowel de Federal Trade Commission als 46 procureurs-generaal van staten klaagden Facebook aan in december 2020. Volgens de aanklachten zou de socialemediagigant overnames hebben gebruikt om bedreigingen van de concurrentie uit te schakelen. De FTC wil Facebook dwingen om Instagram en WhatsApp af te stoten. De oorspronkelijke FTC-rechtszaak werd in juni door een rechter verworpen, maar de FTC diende in augustus opnieuw een klacht in.

Alleen de tijd zal leren hoe het toenemende antitrusttoezicht door de Amerikaanse overheid zal uitpakken.

Op zoek naar nog meer Big Tech aandelen?

Via ons platform is het mogelijk om koersen van aandelen per sector of categorie te bekijken. Je kunt de koersen van alle big tech aandelen en andere sectoren bekijken door hier te klikken.

Dit artikel verscheen eerder en werd geschreven door The Motley Fool. Het orginele artikel is hier te vinden 

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Laat een reactie achter

Deel dit artikel

Iedere maand een gratis overzicht van nieuwe analyses in je mailbox?

Ontvang gratis professionele analyses van aandelen

Meld je gratis aan en ontvang gratis analyses + toegang tot het forum en meer!