aandeel Tui AG

Trading update bevestigt positief beeld TUI Group

TUI is wereldwijd de grootste volledig geïntegreerde toerismegroep – een enorme touroperator met eigen hotels, luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus. Op een dergelijke schaal kon men zich niet verbergen toen Corona de sector trof en de inkomsten in het voorjaar van 2020 bijna tot 0 daalden. Duitsland zorgde voor steunpakketten, en nu de markten weer aantrekken, is TUI begonnen met het herstel en de terugbetaling van de bijbehorende schulden.

De pakketreis leeft

Iedereen kan tegenwoordig zelf vakanties samenstellen met behulp van online reisbureaus zoals Booking.com of Expedia, of door rechtstreeks te boeken bij hotels, luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven. Maar iedereen kan ook zijn eigen maaltijd koken met de juiste ingrediënten, toch gaan mensen naar restaurants of kiezen ze steeds vaker voor maaltijdbezorging – en daar zijn goede redenen voor. Pakketreizen besparen tijd en zijn handig, garanderen een minimale dienstverlening, bieden de hoogste mate van juridische bescherming als er iets misgaat en zijn concurrerend in prijs. En de pakketreizen van vandaag zijn dynamischer, persoonlijker en flexibeler dan ooit.

Bedrijfsvideo Tui AG

Groei met de markt

Het is dus (bijna) geen verrassing dat reisbureaus/reispakketten niet alleen de favoriete methode zijn om vakanties te boeken voor de generatie 65+, maar ook voor de 16- tot 24-jarigen, d.w.z. de “gen z”-toekomst van het toerisme. Het lijkt dus redelijk te veronderstellen dat TUI kan deelnemen aan zowel de opleving van het reizen na corona als aan de daaruit voortvloeiende groei van de toeristische markt met ongeveer 3,5% per jaar, gesteund door bekende demografische factoren (meer vrije tijd en besteedbaar inkomen) en door een trend die de voorkeur geeft aan ervaringen boven het bezitten van spullen.

Versnelling positieve trend in laatste maand zomer 23

TUI heeft een Q4 pre-close trading update uitgebracht. Rekening houdend met alle boekingen tot 10 september, laten de meest recente cijfers een versnelling zien van de positieve trend die al werd gerapporteerd in de Q3 update: terwijl de totale boekingen voor Zomer 2023 (S23) stegen met +5% ten opzichte van het voorgaande seizoen, verbeterde dit tot +8% voor de laatste maand van S23.

Over het geheel genomen zijn de boekingen voor S23 nog dichter in de buurt gekomen van de pre-pandemische niveaus van 96%, vergeleken met 95% ten tijde van de Q3 update begin augustus. Ook de ASP’s zijn met +8% voor S23 ten opzichte van het vorige seizoen en +27% ten opzichte van S19 licht verbeterd ten opzichte van de Q3 update (+7% ten opzichte van het vorige seizoen, +26% ten opzichte van S19).

Positieve trend voor Winter 23/24

Boekingen voor W23/24 stijgen met 15% ten opzichte van het seizoen van vorig jaar, ondersteund door een uitgebreid programma. ASP’s zetten hun opwaartse trend voort met +4% ten opzichte van vorig seizoen. Dit bevestigt de positieve beoordeling die onlangs werd gegeven op TUI’s persevenement in Berlijn, waar Stefan Baumert, CEO van TUI Deutschland, een update gaf over de huidige bedrijfssituatie in Duitsland: Volgens Baumert vertonen alle topbestemmingen van TUI vanaf november momenteel groei.

Als gevolg van de hittegolven, die de aantrekkelijkheid van het Middellandse Zeegebied in de zomer verminderen, lijkt het seizoen voor sommige van deze bestemmingen zich uit te breiden naar de late herfst of vroege winter. In de trading update van vandaag bevestigde TUI ook de positieve trend voor het Verenigd Koninkrijk met boekingen die met 8% zijn gestegen en ASP die met 3% is gestegen ten opzichte van W22/23. Met de stijgende brandstofprijzen is het ook bemoedigend om te zien dat TUI de normale hedging-activiteiten heeft hervat.

Vage vooruitzichten voor FY23 bevestigd

TUI bevestigde zijn vooruitzichten voor FY23 van een aanzienlijke stijging van de onderliggende EBIT. Voor sommige beleggers kan het teleurstellend zijn dat TUI zich niet vastlegt op een specifiekere doelstelling, aangezien de zichtbaarheid op FY23 waarschijnlijk vrij hoog is minder dan twee weken voor het einde van het boekjaar. De resultaten voor boekjaar 2013 worden echter pas op 6 december bekendgemaakt.

TUI bevestigde ook zijn “ambities” op middellange termijn voor 2025/26 voor een onderliggende EBIT die aanzienlijk hoger moet zijn dan EUR 1,2 miljard en ook een doelstelling om terug te keren naar een bruto leverage ratio van ruim onder 3,0x.

Is het verstandig om te investeren in het aandeel TUI Group?

Deze analyse wordt je aangeboden vanuit een samenwerking met Alsterresearch en vertaalt niet de mening van De Koersen. Het bedrijf dat research doet naar voornamelijk Duitse aandelen voor institutionele beleggers conform MIFID II richtlijnen hanteert momenteel een koopadvies van 16,00 euro.

Waar vind ik de analyses van De Koersen?

Kooptips, analyses en inzichten van De Koersen zijn enkel inzichtelijk voor leden met abonnement op premium. Door nu lid te worden krijg je direct onbeperkt toegang! Je kunt je aan melden door te klikken op onderstaande button.

Klik hier om je aan te melden 

 

Grafiek

Aandeleninformatie

Bedrijf: TUI AG
Beurs: XETRA
Ticker: TUI1
ISIN: DE000TUAG000

Laat een reactie achter

Deel dit artikel