aandeel tesla

7 redenen om het aandeel Tesla te kopen

Al jarenlang is de waardering van het aandeel Tesla onderwerp van discussie. Hier valt het één en ander over te zeggen, maar shorters zijn tot op heden van een koude kermis thuisgekomen. Op het forum werden onlangs 7 redenen geplaatst waarom het aandeel Tesla de op het oog hoge waardering verdiend.

Behalve dat Tesla nog veel meer auto’s gaat leveren, zijn er ontwikkelingen gaande binnen het bedrijf die ze een nog grotere voorsprong gaan geven boven de concurrentie.

 

1. Batterijtechnologie

Tesla is de uitvinder van de 4680cell batterijen. Dit is niet simpelweg een grotere batterij. Het maakt gebruik van de “dry electrode” technologie die bij de productie de stap van het “drogen” van de “natte” electrode overslaat wat een hoop energie, tijd en kosten bespaart. Deze 4680cellen worden ter plekke bij de fabriek in Berlijn en Texas geproduceerd, naast de productie in Giga Nevada. Hierdoor wordt ook de stap van logistiek van de batterijfabriek naar de autofabriek overgeslagen en wordt er efficiëntie behaald met transport.

2. De Semi

Tesla heeft daarnaast de Semi in ontwikkeling. Hier wordt enorm naar uitgekeken door de transportindustrie. Eigenlijk staat nu al vast dat dit een enorm succes zal worden. De Semi is een comfortabele en ultraveilige truck en heeft lage gebruikskosten.

3. Het supercharger Netwerk

Het superchargernetwerk is een enorm voordeel dat Tesla heeft, omdat de concurrentie hier ook kan laden. Tesla verdient hier vervolgens aan. Het is een soort benzinestation business naast de autoverkoop.

4. Verzekeringen

Tesla is pas begonnen met het verkopen van verzekeringen. Omdat Tesla veel informatie van het rijgedrag van zijn klanten heeft kunnen ze de meest optimale verzekering verkopen aan hun klanten.

5. Gigacasting

Tesla is de enige die deze manier van autoproductie toepast. Door het frame van de auto in één keer te persen, is het lassen en assembleren van het frame overbodig wat enorm veel robots, geld, mankracht, ruimte en tijd bespaart. Je krijgt op deze manier een uniform product zonder verkeerde lasnaden. Robots creëren deze wel  tijdens het productieproces.

6. Energie

Veel mensen weten het niet, maar Tesla verkoopt ook Megapacks die energie kunnen opslaan om het energienetwerk in steden of bedrijven te stabiliseren. Daarnaast verkoopt Tesla Powerwalls voor huizen die energie thuis kunnen opslaan. In combinatie met Artificial Intelligence software, die Tesla “Autobidder” noemt, kan de optimale manier van energieopslag en levering worden geregeld. Dit is een enorme groeimarkt die volgens Musk groter kan worden dan de autobusiness.

7. Solar

Dit is een deel van Tesla wat nog klein is, maar in de toekomst nog enorm kan groeien afhankelijk van wat Tesla van plan is. Momenteel levert Tesla de zonnepanelen alleen in combinatie met de Powerwall, omdat er chiptekorten zijn en ze hiermee meer omzet kunnen behalen. Tesla ontwikkelt ook zijn eigen inverter en komt binnenkort ook met een HVAC systeem voor huizen dat warmte en Airconditioning genereert. Hiermee kun je in theorie je hele huis voorzien met een Tesla-systeem, waardoor je onafhankelijk bent van het stroomnet.

Op zoek naar nog meer Big Tech aandelen?

Via ons platform is het mogelijk om koersen van aandelen per sector of categorie te bekijken. Je kunt de koersen van alle big tech aandelen en andere sectoren bekijken door hier te klikken.

Laat een reactie achter

Deel dit artikel

Iedere maand een gratis overzicht van nieuwe analyses in je mailbox?

Ontvang gratis professionele analyses van aandelen

Meld je gratis aan en ontvang gratis analyses + toegang tot het forum en meer!