Ondergewaardeerde groeiaandelen

7 ondergewaardeerde groeiaandelen om nu te kopen

Na de laatste uitverkoop zijn veel namen in de uitverkoop gegaan, waaronder zeven ondergewaardeerde groeiaandelen.

Aangezien er zoveel onzekerheid over de markt blijft hangen, lijkt het misschien nog te vroeg om naar de bodem te gaan vissen. De laatste opleving in aandelen, na de uitverkoop eerder deze maand, zou eerder een berenmarktrally kunnen zijn dan een teken dat de bodem is bereikt. Maar toch, als u een langere beleggingshorizon hebt, zou u eens kunnen kijken naar ondergewaardeerde groeiaandelen.

Voor veel aandelen is het volledig gerechtvaardigd om ze te verdisconteren op basis van inflatie- en rentevrees. In 2020 en 2021 zijn tal van namen namelijk extreem overgewaardeerd geraakt. Dergelijke bedrijven hebben meer ruimte om te dalen voordat men ze als “redelijk geprijsd” kan beschouwen.

Maar hoe zit het met de bedrijven die vóór de laatste duik van de markt niet vreselijk overgewaardeerd waren? Op dit moment worden er veel verhandeld tegen meer dan redelijke waarderingen. Bijvoorbeeld deze zeven ondergewaardeerde groeiaandelen. Dankzij winstgroei kan elk van hen op termijn herstellen, waarna verdere koersstijgingen in het verschiet liggen.

1. Ondergewaardeerde groeiaandelen: Adobe (ADBE)

Adobe is één van de vele hoogwaardige tech-aandelen die in prijs steeg tijdens het pandemietijdperk. De voorbije zes maanden waren pijnlijk voor beleggers in Adobe (NASDAQ:ADBE). Sinds medio november zijn de aandelen van de softwaregigant met ongeveer 39% gekelderd.

Het is nog te vroeg om te zeggen dat het ADBE-aandeel de bodem heeft bereikt, maar de prijs van vandaag kan een goed instappunt zijn voor de lange termijn. Op dit moment wordt het aandeel verhandeld tegen 30x de geschatte winst voor dit boekjaar (dat eindigt in november 2022) en 25,4x de geschatte winst voor het volgende boekjaar.

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien geen ondergewaardeerd aandeel. Maar als het zijn huidige groeitempo aanhoudt, zou Adobe in staat moeten zijn om zijn huidige waardering te behouden. Vanaf dat punt zou de koers geleidelijk aan weer kunnen stijgen, in lijn met de gestegen winst. Hoewel 2020/2021 zich misschien niet zal herhalen, zou het in de komende jaren solide resultaten kunnen blijven leveren.

2. Meta Platforms (FB)

De socialemediagigant Meta Platforms (NASDAQ:FB), moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, wordt verhandeld tegen 17,1x de winst en is goedkoop, als je bedenkt dat het aantoonbaar een blue-chip is.

Ja, het bedrijf wordt volwassen. Het heeft ook te maken met tal van tegenwind op dit moment. Tot op zekere hoogte is het logisch dat FB aandelen nu goedkoper zijn dan aan het begin van 2022. Misschien was een daling met dubbele cijfers gerechtvaardigd. Maar een daling van 40% (wat het sinds januari heeft meegemaakt) lijkt overdreven te zijn.

Hoewel analisten verwachten dat Meta dit jaar een winstdaling zal zien, lijken de vooruitzichten voor 2023 en 2024 veelbelovend. De winst zal naar verwachting terugveren van $11,81 per aandeel dit jaar naar $14,12 per aandeel in 2023. Vervolgens naar $16,21 per aandeel in 2024. Als het FB aandeel zijn huidige problemen te boven komt, lijkt een re-rating naar een hogere waardering waarschijnlijk.

3. Alphabet (GOOG, GOOGL)

Net als Meta Platforms is Google-moeder Alphabet (NASDAQ:GOOG, NASDAQ:GOOGL) een ander FAANG-aandeel dat de markt te sterk heeft afgewaardeerd. Ook al lijkt de daling met 19,5% tot nu toe bescheiden in vergelijking, met deze daling is het ook gedaald tot een zeer redelijke waardering.

Tegen de huidige prijzen wordt deze techreus verhandeld voor slechts 20,7x de geschatte winst voor 2022. Net als het FB-aandeel is het GOOG-aandeel gedaald tot dit relatief lage veelvoud als gevolg van het vooruitzicht van een vlakke winstgroei dit jaar.

Zoals mijn InvestorPlace-collega Bret Kenwell eerder deze maand stelde, wordt echter verwacht dat de winstgroei van Alphabet opnieuw zal versnellen en in 2023 (20%), 2024 (15%) en 2025 (20%) opnieuw zal stijgen tot niveaus met dubbele cijfers. Dit wijst erop dat het aandeel over meerdere jaren gestaag zal stijgen door zowel winstgroei als mogelijke multiple-expansie. Eenvoudig gezegd is dit een kwaliteitsaandeel tegen een fantastische prijs. Voorlopig uit de gratie, beschouw het als een koop.

4. Ondergewaardeerde groeiaandelen: Netflix (NFLX)

Zoals ik op 6 mei al stelde, is de bezorgdheid over de waarde van het Netflix-aandeel (NASDAQ:NFLX) gerechtvaardigd. Sommige klanten zijn begonnen met het opzeggen van het abonnement terwijl dit eerder eigenlijk nooit gebeurde. Er wordt gekozen voor rivaliserende aanbiedingen van gelijksoortige platformen.

Aangezien het bedrijf zich voorbereidt op meer abonneeverlies, is het logisch dat de markt meer pessimisme heeft ingeprijsd in NFLX-aandelen. Dat gezegd zijnde, zijn beleggers misschien te sceptisch over het vermogen van NFLX om meer te doen met minder. Bijvoorbeeld door een goedkopere, advertentie-ondersteunde versie van zijn dienst te lanceren.

Netflix zou ook een manier kunnen vinden om te snoeien in zijn hoge programmabudget ($17 miljard), op een manier die het toekomstige abonneeverlies minimaliseert. Een beetje verbetering zou een herstel kunnen inluiden voor dit ondergewaardeerde groeiaandeel, dat wordt verhandeld tegen een koers van slechts 17,4x de winst. Wees voorzichtig, want het heeft meer tegenwind dan andere FAANG-namen, maar houd het in de gaten.

5. Penn National Gaming (PENN)

Penn National Gaming (NASDAQ:PENN) is een goed voorbeeld van een aandeel waar beleggers van overdreven optimistisch naar overdreven pessimistisch zijn gegaan. Terugkijkend is het duidelijk dat de markt het vermogen van dit gokbedrijf heeft overschat om een groot deel van de igaming/sportbook-markt te veroveren.

Tot nu toe heeft zijn Barstool Sportsbook slechts een matig aandeel (12%) van de retail sportweddenschappen markt veroverd. Maar met de daling van meer dan 77% vanaf zijn all-time high, is deze teleurstelling meer dan goed te maken. Belangrijker is dat de waardering van vandaag de toekomstige winstgroei te sterk verdisconteert.

Die groei zou niet alleen moeten komen van haar online aanbod, maar ook van het herstel van haar land-based casino activiteiten, zoals een Seeking Alpha commentator in april stelde. Als de winst in 2023 en 2024 kan stijgen zoals verwacht, zou het PENN-aandeel wel eens een winnende weddenschap kunnen worden. Kortom, overweeg om er vandaag een mooie koop van te maken.

6. PayPal (PYPL)

Er is vandaag weinig liefde voor fintechaandelen. De angst voor een recessie speelt hierbij een rol. Dat geldt ook voor de vrees voor een verdere ineenstorting van de cryptoprijzen. Fintech-bedrijven hebben graag een hoge blootstelling aan crypto. Gezien dit alles is het geen schok dat PayPal (NASDAQ:PYPL) aandelen in koers zijn gekelderd.

Het is echter mogelijk dat PYPL-aandelen toekomstige uitdagingen al hebben ingeprijsd. Dat was althans de mening van een sell side analist (CFRA’s David Holt), die vorige maand stelde dat “het negatieve sentiment de bodem zou kunnen bereiken”.

Met de verdere daling in mei heeft de negativiteit over PayPal-aandelen misschien eindelijk zijn hoogtepunt bereikt. Nu de verwachtingen opnieuw zijn ingesteld, zou het aandeel zich in de komende kwartalen kunnen herstellen. Aandelen worden vandaag verhandeld tegen 20,3x de winst. Het kan even duren, maar zodra de onzekerheden zijn weggeëbd, zou de multiple-expansie kunnen terugkeren. In combinatie met winstgroei zou het aandeel PYPL de weg kunnen inslaan naar een gedeeltelijk herstel.

7. Ondergewaardeerde groeiaandelen: UnitedHealth Group (UNH)

In tegenstelling tot de ondergewaardeerde groeiaandelen hierboven, is UnitedHealth Group (NYSE:UNH) niet sterk gedaald. Tot de sell-off van vorige maand was het zelfs hoger voor het jaar. Sectoren zoals tech en gaming, die ooit populair waren, zijn niet meer zo populair.

Dat is niet hetzelfde verhaal met defensieve gezondheidszorgspelen zoals UNH aandelen. Vergeleken met de markt als geheel, hebben dergelijke namen minder dalingen gezien. Maar hoewel het niet gekelderd is, is het tegen de huidige koersen ondergewaardeerd. U krijgt groei tegen een zeer redelijke prijs.

Op dit moment worden de aandelen verhandeld voor ongeveer 22,7x de winst. Aangezien dit gediversifieerde gezondheidszorgbedrijf de komende jaren een winstgroei met dubbele cijfers verwacht, kan het deze waardering vasthouden. UnitedHealth is een winnaar geweest voor beleggers die er een langetermijn buy-and-hold positie van hebben gemaakt. Dit zal ook in de komende jaren het geval zijn. Beschouw het daarom als een koop.

Dit artikel werd geschreven en verscheen eerder op Investorplace het orginele artikel is hier te vinden 

Laat een reactie achter

Deel dit artikel

Iedere maand een gratis overzicht van nieuwe analyses in je mailbox?

Ontvang gratis professionele analyses van aandelen

Meld je gratis aan en ontvang gratis analyses + toegang tot het forum en meer!