Koersen aandelen NASDAQ-100

Recente koersen van aandelen met een notering aan de Amerikaanse NASDAQ 100 gesorteerd op marktkapitalisatie.

Wat is de NASDAQ-100?

De NASDAQ-100 is een aandelenindex die wordt gebruikt op de NASDAQ-beurs, een elektronische effectenbeurs in de Verenigde Staten die zich voornamelijk richt op technologie- en groeiaandelen. De NASDAQ-100 index bestaat uit de 100 grootste niet-financiële ondernemingen die genoteerd zijn aan de NASDAQ-beurs, op basis van marktkapitalisatie.

De NASDAQ-100 index is bekend om zijn focus op technologie, maar omvat ook ondernemingen uit andere sectoren, zoals consumentenelektronica, biotechnologie, software, internet, gezondheidszorg en meer. De index wordt berekend op basis van de marktwaarde van de 100 in de index opgenomen ondernemingen en wordt gewogen op basis van marktkapitalisatie, wat betekent dat de invloed van elke onderneming op de index wordt bepaald door de grootte van haar marktwaarde.

De NASDAQ-100 index wordt vaak beschouwd als een belangrijke benchmark voor de prestaties van de Amerikaanse technologie- en groeisector, en wordt gebruikt door beleggers en analisten om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van technologiegerelateerde aandelen op de NASDAQ-beurs. De index wordt ook gebruikt als basis voor beleggingsproducten, zoals indexfondsen (ETF’s) en derivaten, en dient als referentiepunt voor beleggingsbeslissingen en portefeuillebeheer in de technologiesector.