Koersen aandelen DAX 40

Recente koersen van aandelen met een notering in de DAX-index 

Wat is de DAX-index? 

De DAX-index is een aandelenindex die wordt gebruikt op de Frankfurtse effectenbeurs (Deutsche Börse) en bestaat uit de 30 grootste en meest verhandelde beursgenoteerde ondernemingen in Duitsland. De naam “DAX” staat voor “Deutscher Aktienindex” en verwijst naar het feit dat de index de belangrijkste aandelen van Duitse ondernemingen omvat.

De DAX-index is een belangrijke benchmark voor de Duitse aandelenmarkt en wordt beschouwd als een van de meest prominente indices in Europa. Het vertegenwoordigt de prestaties van de 30 grootste en meest liquide Duitse ondernemingen in verschillende sectoren, zoals automobielindustrie, financiële dienstverlening, chemie, technologie, consumptiegoederen en meer.

De samenstelling van de DAX-index wordt regelmatig herzien op basis van de marktkapitalisatie en verhandelbaarheid van de aandelen. De DAX-index wordt vaak gebruikt door beleggers en analisten om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de Duitse aandelenmarkt, en dient als basis voor beleggingsbeslissingen, risicobeheer en portefeuilleconstructie.