Koersen aandelen CAC 40

Recente koersen van aandelen met een notering in de CAC-index 

Wat is de CAC40-index?

De CAC-40 index is een aandelenindex die wordt gebruikt op de effectenbeurs van Parijs (Euronext Paris) en bestaat uit de 40 meest verhandelde en liquide aandelen van Franse beursgenoteerde ondernemingen. De naam “CAC-40” staat voor “Cotation Assistée en Continu 40” en verwijst naar het feit dat de index continu wordt berekend op basis van de koersen van de 40 grootste Franse ondernemingen.

De CAC-40 index is een belangrijke benchmark voor de Franse aandelenmarkt en wordt gebruikt door beleggers en analisten om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de koersen van de belangrijkste Franse aandelen. De samenstelling van de CAC-40 index wordt regelmatig herzien op basis van de marktkapitalisatie en verhandelbaarheid van de aandelen. De index is divers qua sectoren, met vertegenwoordiging van verschillende industrieën, zoals financiële dienstverlening, consumptiegoederen, gezondheidszorg, energie, technologie en meer.

De CAC-40 index is een belangrijk referentiepunt voor de Franse aandelenmarkt en wordt vaak gebruikt als maatstaf om de prestaties van Franse beursgenoteerde ondernemingen te meten en te vergelijken, en als basis voor beleggingsbeslissingen en portefeuillebeheer.