Koersen aandelen BEL20

Recente koersen van aandelen met een notering in de BEL20-index 

Wat is de BEL20-index? 

De Bel20 index is een aandelenindex die wordt gebruikt op de Brusselse effectenbeurs (Euronext Brussels) en bestaat uit de 20 meest verhandelde en liquide aandelen van Belgische beursgenoteerde ondernemingen. De naam “Bel20” staat voor “Belgische 20” en verwijst naar het feit dat de index de 20 grootste Belgische ondernemingen omvat.

De Bel20 index is bedoeld als benchmark voor de prestaties van de Belgische aandelenmarkt en wordt gebruikt door beleggers en analisten om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de koersen van de belangrijkste Belgische aandelen. De samenstelling van de Bel20 index wordt elk jaar herzien op basis van de marktkapitalisatie en verhandelbaarheid van de aandelen. De index is divers qua sectoren, met vertegenwoordiging van verschillende industrieën, zoals financiële dienstverlening, energie, consumptiegoederen, gezondheidszorg en meer.

De Bel20 index is een belangrijk referentiepunt voor de Belgische aandelenmarkt en wordt vaak gebruikt als maatstaf om de prestaties van Belgische beursgenoteerde ondernemingen te meten en te vergelijken, en als basis voor beleggingsbeslissingen en portefeuillebeheer.